HIFK:n päävalmentaja: ”Jahti vasta huipentuu, kun Lukko-sarja alkaa”

Ville Peltonen johtaa HIFK:n Lukon kimppuun. Kuva: Heikki Saukkomaa

Helsingin IFK ylsi kuuden parhaan joukkoon jääkiekkoliigassa, vaikka hävisi JYPille jatkoajalla maalein 4–5 runkosarjan päätöskierroksella lauantaina.

HIFK ylsi suoraan pudotuspeleihin pisteen erolla ennen toista suurseuraa Oulun Kärppiä, joka hävisi rumin lukemin (2–6) kotikentällään Mikkelin Jukureille.

– Hilasimme itsemme kuuden joukkoon, mikä on hyvä suoritus. Runkosarjan aikana työstetään paljon asioita, ja pudotuspelit ovat sitten pelaajien aikaa. Koko ajan on yritetty saada kasvua ja sitkeästi on menty läpi vaikeuksien. Matka jatkuu, ja jahti vasta huipentuu, kun Lukko-sarja alkaa, HIFK-luotsi Ville Peltonen summasi.

Kärpät kohtaa ensimmäisellä kierroksella KooKoon. Kahden voiton ottelusarja alkaa maanantaina Kärppien kotikentällä.

– Tässä ei voi hirveän kauan pitää päätä pensaassa, kun maanantaina pelataan taas. Onneksi pelaamme täällä kotona, eikä tarvitse lähteä reissaamaan, Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

Vaikka JYPin kausi päättyi runkosarjaan, oli lauantain HIFK-pelissä Jyväskylän jäähalli ensimmäistä kertaa loppuunmyyty yli kolmeen vuoteen.

JYP-hyökkääjä Reid Gardiner onnistui maalinteossa kertaalleen ja varmisti 27 osumalla samalla maalipörssin voiton.

– Kotikaukalossa pelasimme yli sadan pisteen keskiarvolla. Tulokseen olemme tietenkin pettyneitä. Vieraspelaamiseen pitää saada kliinisyyttä. Jonkinlainen siemen tässä on silti olemassa. Jos miettii syksyä, niin olimme tosi kaukana ammattilaisjoukkueen vaateesta, JYP-luotsi Jukka Rautakorpi summasi.

STT