HIFK tasoitti sarjan, Janne Kolehmainen jäähyili

Joonas Rask oli kovassa vedossa pelissä. Tässä kamppailussa Nolan Yonkmanin kanssa. Europhoto/Jukka Rautio.

HFK-JYP 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)

Tilanne 2-2

Ratkaisu: Peli oli oikeastaan ohi jo ensimmäisen erän jälkeen, kun HIFK meni kahdella ylivoimamaalilla jo kahden maalin johtoon. JYP sai kunnolla pelistä kiinni vasta toisen erän lopussa, mutta silloin HIFK johti jo 4-0. Kolmannen erän se voittikin.

Pointti 1: Janne Kolehmainen taisi tehdä Liigan ennätyksen, jota ei hevin rikota. Ennen kuin kymmenen minuuttia oli täynnä, niin hänelle oli tuomittu jo kolme kaksiminuuttista.

HIFK ei ollut tehnyt yhtään ylivoimamaalia kolmessa ensimmäisessä ottelussa, mutta ylettömyyksiin mikään ei jatku. Kolehmaisen kolmannen jäähyn aikana Miro Heiskanen teki Joonas Raskin hienon maalillenousun jälkeen ylivoimamaaliin. Eikä tähän jääty. Kun lähes 13 minuuttia oli pelattu, niin Kolehmainen otti jo neljännen jäähynsä. Sen aikana Teemu Eronen löi kiekon toistamiseen JYPin maaliin. Siinä sitä on ennätystä: neljä kaksiminuuttista yhdessä erässä. Ne olivat myös erän ainoat jäähyt. Kolmannessa erässä Kolehmainen otti vielä viidennen jäähynsä.

Pointti 2: Juhani Tyrväinen pelasi nyt ensimmäisen pudotuspeliottelunsa. Hän oli saanut runkosarjan loppupuolella kuuden ottelun pelikiellon. Kolme peliä meni runkosarjan lopussa ja kolme jäi pudotuspelien alkuun. Hän otti heti paikan HIFK:n ykkösketjussa. Thomas Nykopp on yhä loukkaantuneena blokattuaan laukauksia Jyväskylässä.

Pointti 3: Jos kyse olisi runkosarjasta, niin HIFK olisi saanut kahdeksan ja JYP neljä pistettä. Molemmat HIFK:n voitot olivat normaalilta peliajalta ja kumpikin JYPin voitto tuli jatkoajalla. Mutta pudotuspeleissä tilanne on 2-2.

Erikoista: Sarjan ensimmäinen maalivahdin vaihto tehtiin, kun toista erää oli pelattu runsaat yhdeksän minuuttia. Joonas Rask teki komealla laukauksella 3-0, ja se jälkeen Juho Olkinuora luisteli pois JYPin maalilta ja tilalle tuli Eetu Laurikainen.

Vaihto ei johtunut siitä, että Olkinuora olisi päästänyt helppoja maaleja. HIFK:n johdosta ei voi maalivahtia syyttää. Takana olikin maalivahdin säästäminen viidenteen otteluun. HIFK on käyttänyt kahta maalivahtia.

Oho: JYP taisi tehdä aika ennätyksen myös maalivahdin poisottamisessa. Kun Jarkko Malinen sai jäähyn ajassa 41.51, niin aika pian jäähyn aikana Laurikainen luisteli pois maalilta. Kun täysosumaa ei tullut kumpaakaan päähän, niin Laurikainen palasi kesken pelin maalille.

JYP toisti tempun, kun Juha-Pekka Haataja sai jäähyn ajassa 51.22. Tämä tuottikin tulosta, kun Juuuso Puustinen pääsi läheltä kaventamaan. Tämän jälkeen joukkue jatkoi kuudella kenttäpelaajalla ja pelasi tehokkaasti. Ottelun lopputulosta se ei enää voinut muuttaa, mutta pelasi hyvän fiiliksen takaisin eli valmistautui siten jo keskiviikon otteluun.