HIFK tuli tauolta maaleja takoen, ja Lukko joutui taipumaan – "Tiukka matsihan se oli"

Lukko päästi ensimmäisen kerran sitten syyskuun enemmän kuin kaksi maalia samassa pelissä.

HIFK on hurjasti tuloksiaan parempi ja nousee sarjataulukossa jopa kuuden joukkoon, ennusti Veikkaukselle kertoimia laskeva Teemu Eirtovaara ennen maaottelutaukoa Jatkoaikaan tekemässään jutussa.

Tarkasteluhetkellä HIFK:lla oli takana 15 ottelua, ja se oli Eirtovaaran arvion mukaan tehnyt 11 maalia vähemmän kuin tilastoiden perusteella olisi kuulunut.

Lokakuun alusta lähtien HIFK oli voittanut maaliodottaman lähes jokaisessa pelissä, myös Raumalla Lukkoa vastaan. Se ei vain ollut tehnyt maaleja – Raumallakaan ei yhtään.

HIFK ehti jo kirjoittaa kyseenalaista seurahistoriaakin, kun se valahti ensimmäistä kertaa koskaan sarjajumboksi, kun kautta oli pelattu yli kuusi ottelua.

Pohjilta pääsee vain ylöspäin, ja yhden askeleen HIFK otti keskiviikkona, kun SM-liiga palasi maaottelutauolta. HIFK jatkoi pelejään tyylikkäällä 4–2 (1–1, 3–1, 0–0) -voitolla Lukosta.

– Tiukka matsihan se oli. Tehtiin enemmän maaleja. Tänään niitä tuli hyvin, HIFK:n nuori puolustaja Einari Luhanka kommentoi C Moren haastattelussa.

Helsinkiläiset myös ansaitsivat voittonsa, sillä joukkue palasi tauolta selvästi sarjakärki Lukkoa terävämmin. Joukkue pystyi nyt pelaamaan tilastojen mukaisesti ja myös hyödyntämään paikkansa.

Tilastoihin peilaten suoritus on entistä kovempi, kun se onnistui Lukkoa vastaan. Raumalaiset olivat päästäneet yli kaksi maalia viimeksi syyskuussa Jukureita vastaan ja ylipäänsä tällä kaudella vain kahdesti.

Nyt hyökkäystä johti Roni Hirvonen, joka pääsi kahdesti laittaman kiekon Artjom Zagidulinin vartioimaan maaliin nuoren Jesse Seppälän syötöistä.

Hänen lisäkseen helsinkiläisiltä osuivat Einari Luhanka ja Julius Nättinen. Luhanka viimeisteli heti toisen erän alkuun uransa ensimmäisen liigamaalin siniviivalta lähteneellä rannelaukauksella.

Pavelkalle ensimmainen maali Suomen jäillä

Myös Lukolta löytyi keskiviikkona puolustaja, joka sai aikaan uran ensimmäisen liigamaalinsa. Tshekkipakki Tomas Pavelka laukoi kiekon avauseräsä ohi HIFK-veskari Roope Taposen.

Sinikeltaisten toinenkin osuma lähti ulkomaalaispelaajan lavasta. Gabriel Fontaine laukoi toisen erän lopulla kiekon ylänurkkaan ja viimeisteli kauden kahdeksannen maalinsa.

Onnistuminen nosti Fontainen Lukon sisäisen maalipörssin kärkeen yhdessä Anrei Hakulisen kanssa. Hakulinen ei kuitenkaan hetkeen maalisaldoaan kasvata, sillä hän toipuu käsileikkauksesta seuraavat viikot.

Yksi HIFK:n osuma myös hylättiin. Julius Nättinen sai avauserässä kiekon maaliin, mutta Lukko haastoi osuman ja pitkän videotarkistuksen jälkeen todettiin, että HIFK-hyökkääjä Juha Jääskä osui sääntöjen vastaisesti maalivahti Zagiduliniin.