HIFK vahvisti pistepörssivoittajan sopimuksen - kertoi Ilta-Sanomille pelaavansa todennäköisesti ulkomailla

Antti Suomela jättää JYPin. Vielä on epäselvää, suuntaako hän Helsinkiin vai Pohjois-Amerikkaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

HIFK tiedotti sunnuntaina tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Antti Suomelan kanssa.

Espoolainen siirtyy IFK:hon pelattuaan kaksi kautta JYPissä. Päättyneellä kaudella Suomela voitti Liigan runkosarjan pistepörssin tehopisteillä  21+39=60.

Suomela on tällä hetkellä Suomen maajoukkueen mukana ja taistelee paikasta MM-kisajoukkueessa.

IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kertoi tiedotteessa, että seura julkistaa ensi kauden joukkueensa keskiviikkona. Suomelan sopimuksesta seura kertoi jo nyt, koska haluaa taata hänelle rauhan keskittyä peleihin maajoukkueessa. 

– Antti on sarjan parhaita pelaajia ja olen erittäin iloinen, että hän valitsi Suomesta joukkueekseen IFK:n. Hän on urheilullinen ja erittäin taitava pelaaja, joka tähtää urallaan korkealle, Salmelainen sanoi. 

Saattaa vain olla mahdollista, että Suomela ei koskaan ehdi edustaa liigajäillä IFK:ta. Hyökkääjä kertoi Ilta-Sanomille, ettei tiedä vielä, missä ensi kaudella pelaa.

Pistepörssivoittajaan on osoitettu kiinnostusta Pohjois-Amerikan suunnalta. 

– Vaihtoehtoja on paljon, minkä takia on aika hankalaa päättää. Kun minua ei ole varattu NHL:ään, niin oman mielen mukaan voi katsoa. Kaikki tiet ovat vielä aika avoinna, mutta on tosi todennäköistä, että pelaan ulkomailla. En kuitenkaan osaa vielä sanoa, milloin teen päätöksen, Suomela totesi. 

Lisää aiheesta

Antti Suomelan jatkoaikamaali kaatoi HIFK:n

JYP rikkoi ennätyksen ja TPS:n, Suomela 20 maalin rajan