Hiljainen hetki Ismo Villan muistolle lauantaina

Ismo Villa (31) voitti Lukossa yhden SM-hopean.​
Ismo Villa (31) voitti Lukossa yhden SM-hopean.​

Lukossa komean uran tehnyt Ismo Villa on poissa. Villa, 60, menehtyi pitkällisen sairauden jälkeen.

Lukko järjestää hiljaisen hetken entisen tähtensä kunniaksi lauantain TPS-ottelussa.

Ismo Villa teki Lukolle 250 maalia.​
Ismo Villa teki Lukolle 250 maalia.​

Villa pelasi yli 500 ottelua pääsarjassa. Hän lopetti Lukon SM-hopeaan 1988. Ässissä hän voitti SM-hopeaa 1984. Kumpikin finaalisarja päättyi Tapparan voittoon.

– Joku voisi luulla, että minä näen painajaisia Tapparan logosta, mutta en ole onneksi ottanut jääkiekkoa koskaan niin vakavasti. Nyt voi jo tunnustaa, että Tapparaan siirtyminen oli aikanaan aika lähelläkin. Sen siirron kariutuminen ei ole harmittanut, mutta kieltämättä joskus on, että jätin käyttämättä mahdollisuuden lähteä ulkomaille. Kysymys oli perheen yhteisestä päätöksestä, kertoi Villa viime vuonna.

Uransa ehkä parhaan kauden Villa pelasi 1979-1980. Hän teki Lukolle 36 ottelussa 33+26 pistettä ja sijoittui SM-liigan pistepörssissä viidenneksi.

Tuohon kauteen osuivat myös Lake Placidin olympialaiset, joissa Villa pelasi samassa ketjussa Esa ”Villenfaija” Peltosen kanssa. Olympialaiset 1980 muistetaan jenkkien ihmeteosta (Miracle on ice). USA:n yllätysmestaruus ratkesi viimeisessä ottelussa Suomea vastaan. Leijonat johti kahden erän jälkeen 2-1, mutta USA teki päätöserässä kolme osumaa.

"Iska" pelasi myös jalkapalloa ykkösdivisioonassa Rauman Pallon joukkueessa.

Villan kuolemasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Ismo Villa.​
Ismo Villa.​