Hinnat nousevat – näin katsot liigakiekkoa ensi kaudella

Esimerkiksi Tapparan tai Ilveksen kannattajat voivat halutessaan ostaa ensi kaudella pelkästään oman joukkueen pelit. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ruutu-palvelusta on saanut tällä kaudella näkyviin kaikki liigapelit huokeaan 14,95 euron kuukausihintaan. Ensi kaudella kaikkien joukkueiden pelit saa näkyviin, kun pulittaa kuukaudessa 24,90 euroa.

Telia tuo uutuutena joukkuepassin, jolla saa näkyviin vain oman suosikkijoukkueensa pelit (19,90 e/kk). Yksittäisiäkin otteluita saa tilattua, mutta hinta ei ole vielä täsmentynyt.

– Määräaikaisia sopimuksia ei ole, vaan paketit voi ostaa kuukaudeksi kerrallaan. Kuukausilaskutus pyörii vain siihen asti, kun oma joukkue pelaa tai Liiga pyörii, business lead (entertainment) Anne-Mari Pensanen kertoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Otteluiden katsomiseen on kolme eri vaihtoehtoa, joista perinteisin on Telian oma kaapeliverkko. Suomessa on 1,2 miljoonaa kotitaloutta, joista kolmasosa on Telian kaapeliverkossa. Jos oma kaapeli on eri yhtiön verkossa, voi kääntyä Telia TV -digiboksien puoleen.

Kolmas vaihtoehto on katsoa jääkiekkoa liikkuvien päätelaitteiden (tietokone, tabletti, älypuhelin) kautta. Pelit saa siirrettyä isolle ruudulle ChromeCastilla ja Apple TV:llä, Pensanen sanoo.

Telia tarjoaa liigajääkiekon kuluttajalle ilman muuta sisältöä.

– Olemme keskustelleet paljon kuluttajien kanssa ja kysyneet mielipiteitä. Maailma on niin monimutkainen ja kerrostunut, että he ovat toivoneen yksinkertaistusta, Pensanen taustoitti.

Syksyllä alkavan kauden myynti alkaa 4. huhtikuuta. Telia lähettää myös harjoituskauden otteluita, ja kauden aloittava Pitsiturnauskin kuuluu mukaan.