Hokimies 24/7

Vaikka Suomen pääsarja oli tauolla, viikonloppunakin löytyi rutkasti jääkiekkotarjontaa. Lauantain ja sunnuntain aikana tuli katsottua Suomen ja Ruotsin maaottelun lisäksi neljä NHL-peliä.

Ettei totuus päässyt unohtumaan, välipalana piti maiskutella Viaplayltä dokumenttia, joka kertoo Toronton ja Detroitin valmistautumisesta Winter Classic -tapahtumaan.

NHL-tuotannon rautaisannos muistutti taas tavasta, jolla Atlantin takana tehdään ohjelmia. Kamerat tungetaan joka paikkaan.

Kakkosmaalivahteja on jo jonkin aikaa käytetty analyytikkoina kesken ottelun. Pekka Rinne pelasi ja Carter Hutton analysoi kylmän viileästi New York Rangersin maalivahti Cam Talbotin otteita. Lisäksi viehkeä naistoimittaja haastatteli sveitsiläispakki Roman Josia mainoskatkon aikana vaihtoaitiossa.

NHL-valmentajat ovat jo tottuneet siihen, että katkon aikana heitetään läpyskää reporttereille.

Winter Classic -dokkarissa kameraryhmä seurasi muun muassa Toronton valmentaja Randy Carlylen ja Detroitin Mike Babcockin toimintaa pukukopissa ennen otteluita ja erätaukojen aikana. Carlylen esiintymisestä tuli selväksi ainakin se, ettei häntä kannata ottaa välttämättä pedagogiikan luennolle Rauman OKL:ään. Sen verran rajulla tahdilla suusta pääsi F-sanoja.

Valmentajat ja pelaajat näyttivät suhtautuvan varsin mutkattomasti kameroihin. Kerran Babcock heitti kuvausryhmän rajuilla otteilla ulos pukukopista, kun tappioputken tuoma paine oli lyhentänyt pinnaa.

Kaikki tämä tuotanto herätti kysymyksen: miten pitkälle viihteen nimissä ollaan valmiita menemään?

Ruotsin Allsvenskanin kiinnostusta on pyritty lisäämään äärimmäisillä keinoilla. Toimittaja pyörii luistimet jalassa jäällä vielä hetki ennen ottelua ja haastattelee pelaajia. Onko seuraava vaihe se, että reportteri luistelee läpiajossa pelaajan vierellä ja kysyy, että aiotko harhauttaa vai laukoa.

Suomessa lähestytään koko ajan Pohjois-Amerikan ja Ruotsin avointa mallia.

Ennen Lukonkin pelejä jumbotronilla näytetään kuvaa Lukon pukukoppiin saapuvista pelaajista. Televisiopeleissä pelaajia haastatellaan kesken alkulämmittelyä kaukalon laidalla "änärityyliin".

Iholle meneminen on kiehtovaa kiekkokuluttajan kannalta. Kun joskus 1990-luvun alussa osteli kioskilta Hockey News -lehtiä, mietti aina, että millaisiakohan tyyppejä ne tähtipelaajat oikeasti ovat.

Pelaajien oikea luonne ei vielä selviä pukukoppidokkareista, mutta ne tuovat hauskan lisämausteen lajin ympärille. Olemme kuitenkin saavuttamassa rajakohtaa, jota ei välttämättä kannata ylittää.

Mitä jos kuluttaja saisi ostaa samanlaisen Hokimies 24/7 -kanavan kuin Big Brothersissa? Maksa kaksi euroa viikossa, niin saat seurata Olli Sipiläisen, Filip Riskan ja Ville Niemisen elämää ympäri vuorokauden.

Jotain olisi hyvä jättää mystisyyden verhonkin taakse. Ettei vaan paljastu, että suurin osa kiekkoilijoista on kuitenkin ihan samanlaisia tylsimyksiä kuin me kaikki.