Honkaheimo ratkaisi Lukolle riemukkaan voiton

Tuskin kukaan osasi arvata, että Lukon ja Kärppien ensimmäisessä villi kortti -sarjan pelissä isketään yhdeksän maalia. Lukko teki kuitenkin yhden enemmän ja voitti 5-4 (3-0, 1-2, 1-2).

Sarja on katkolla Lukolle perjantaina Raumalla.

Otto Honkaheimon "kaaliperhonen" siniviivalta ratkaisi pelin. Jarkko Kauvosaari aloitti taakse, ja Honkaheimo pääsi vetämään voittomaalin ajassa 55.57.

Lukko olisi voinut ratkaista pelin paljon aikaisemmin, sillä se johti ottelua parhaimmillaan kolmella maalilla.

Lukon avausmaalin tekijä ei ollut iso yllätys. Runkosarjan pistepörssin kakkonen Justin Azevedo ohjasi maalin kulmalta Teemu Nurmen nappipassin sisään. Tilannetta edelsi Filip Riskan hieno taklaus, jolla hän jyräsi Atte Ohtamaan irti kiekosta.

Sen sijaan toisen ja kolmannen maalin tekijät olivatkin harvinaisempia. Juhani Jasun kova rannari upposi Johan Backlundin selän taakse.

Kärpät järkyttyi selvästi Lukon kovasta avauksesta. Ja niin kuin usein sellaisessa tilanteessa käy, ropisee omissa lisää.

Kimmo Koskenkorva ja Josef Straka irtautuivat ylivoimahyökkäykseen. Runkosarjassa vain yhden maalin viimeistellyt Koskenkorva laukoi Strakan nappipassin sisään.

Olikin aika odotettavaa, että Kärppien valmennus vaihtoi tauolla maaliin Tomi Karhusen.

Karhunen torjui toisessa erässä vain neljä kutia, kun Kärpät otti hallinnan pelistä. Miikka Salomäki kavensi hienon kuvion päätteeksi 1-3:een, mutta Josef Straka vei Lukon uudelleen Lukon kolmen maalin johtoon kahden miehen ylivoimalla.

Straka on kunnostautunut tällä kaudella hyvissä ohjauksissa maalin edessä. Hänen mailansa oli oikeassa asennossa Azevedon laukauksen tiellä.

Lukko peruutteli liikaa kolmannessa erässä, ja Kärpät tuli tasoihin Joonas Komulaisen ja Toni Kähkösen maaleilla. Perjantaina Raumalla pelin on pysyttävä aktiivisempana, jos Lukko pääsee johtoon.

Miikka Salomäki taklasi toisen erän lopussa ilkeän näköisesti Roni Viirlasta päähän. Viirlas selvisi kuitenkin pintanaarmulla, ja Salomäki sai 2+10 minuutin rangaistuksen.

Julius Junttila sen sijaan lensi ulos, kun hän taklasi polvella Teemu Nurmea kolmannessa erässä. Nurmi pystyi kuitenkin jatkamaan peliä, vaikka loukkasi polvensa.