HPK karvasi pisteet Raumalta - Heikki Liedes ei usko Lukon kotikiroukseen

HPK:n maalivahti Emil Larmi oli 17 torjunnalla mies paikallaan Raumalla, mutta Lukko olisi voinut laukoa enemmänkin kohti Larmin vartioimaa maalia. Kuva: Juha Sinisalo

Hämeenlinnan Pallokerhosta tuli neljäs joukkue, joka onnistui ryöstämään tämän kauden jääkiekkoliigassa pisteet Raumalta.  Lukko taipui torstaina lukemin 1-4 (0-0, 0-1, 1-3).

Kauden viidessä kotiottelussa Lukko on onnistunut kukistamaan vain JYPin, mutta hävinnyt HPK:n lisäksi Porin Ässille, Tampereen Ilvekselle ja Saimaan Pallolle. 

Jos mukaan lasketaan otteluita viime kauden lopulta, Lukko on raapinut yhden voiton viimeisessä 13 kotipelissään. 

Päävalmentaja Pekka Virta myönsi aiemmin tällä kaudella, että joukkue kärsii kotiotteluissa häpeän pelosta. 

Lukon ainoan osuman torstaina iskenyt Heikki Liedes ei usko henkimaailman asioihin. 

– Mä en usko mihinkään kotikiroukseen. Nyt on vain käynyt niin, että huonot pelit ovat osuneet kotipeleiksi, Lukon hyökkääjä napautti.

Liedes nostatti kotiyleisön toiveita iskemällä tasoituksen HPK:n verkkoon ajassa 50.22.

Kerho oli hallinnut vahvan karvauspelinsä turvin kahta ensimmäistä erää selvästi ja siirtynyt johtoon Miro Ruokosen alivoimamaalilla. 

Vierasjoukkue ei Lukon tasoituksesta lamaantunut, vaan kuittasi nopeasti. Jaakko Kuusisto kuittasi Lukon oman pään kiekonmenetyksen, ja Jesper Lindgren sinetöi pelin ylivoimamaalilla heti perään. 

Tyhjään maalin osui vielä Jere Innala, kun Lukko oli vetänyt Lassi Lehtisen maaliltaan. 24 kertaa torjunut Lehtinen piti joukkueensa pitkään pistetaistelussa mukana. 

– Toisessa erässä oli kuusi minuuttia ylivoimaa ja vastustajan veskarilla kuusi torjuntaa. Saa olla aika taitavia ampujia, että niillä määrillä tulisi paljon maaleja. Laukausten määrä suhteessa ylivoimaminuutteihin tai ylipäänsä noihin paikkoihin on huono, Lukon valmentaja Pekka Virta myönsi.

Samasta asiasta tosin puhui HPK:n päävalmentaja Antti Pennanenkin:

- Olemme yksi Liigan tehottomimpia joukkueita suhteessa siihen, kuinka paljon lauomme. Eilen (Sportia vastaan) lauoimme 70 kertaa ja teimme yhden maalin. Nyt saimme vähän helpotusta siihen tuskaan.