HPK:n sankari nousi lyhyessä ajassa Suomi-sarjasta liigaan

HPK vieraili maanantaina Vaasassa Sportin vieraana ottaen voiton maalein 2-1.

Hämeenlinnalaisten sankariksi nousi pelaaja, jonka nimi ei pahemmin soita herätyskelloja. Jesse Paukku, 22, iski uransa ensimmäisessä liigaottelussaan HPK:n molemmat osumat varmistaen joukkueelleen täyden pistepotin.

– Eipä tällaista osannut odottaa. Yllättävän vähän jännitti, ja ehkä sen takia pystyinkin pelaamaan vapautuneesti, mietiskeli Paukku ottelun päätyttyä.

Paukku pelasi HPK:n neloskentässä yhdessä Severi Sillanpään ja Jaakko Turtiaisen kanssa. Kolmikko pelasi pirteästi läpi ottelun ja piti Sport-puolustuksen kiireisenä. Ensimmäinen maali syntyi kahdeksan minuutin pelin jälkeen.

– Saimme hyvän käännön keskialueella ja pääsimme 3 vs. 2 -hyökkäykseen. "Turtsi" (Jaakko Turtiainen) heitti hyvän lätyn tolpille ja pääsin lyömään rystyltä sisään, Paukku avasi maalia.

Toinen maali näki päivänvalonsa toisen erän puolivälissä, kun Paukku ohjasi Joni Tuulolan viivakudin verkon perukoille.

– Sain vetoon hyvin lavan väliin, ja sinnehän se upposi. Lasketaan taitomaaliksi, illan sensaatio naureskeli.

Paukku saapui Kerhoon Mestiksen Jokipojista yhden ottelun lainasopimuksella, mutta pestin jatkuminen ei olisi maanantain näyttöjen nälkeen kovin suuri ihme.

– Jesse tuli loistavasti meidän mukaan, mutta minä en päätä hänen jatkostaan. Jokipojille kuitenkin iso kiitos, että päästivät hänet meille, kommentoi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Paukku matkaa tiistaina Joensuuhun, mutta nopea paluu liigajäille voi olla edessä.

– Ennen peliä sanottiin, että lähden tiistaina Joensuuhun, mutta olen tyytyväinen peliini ja uskon muidenkin olevan, joten toivottavasti tämä poikii lisää liigapelejä minulle.

Paukun nouseminen liigaan on eräänlainen ihme, sillä hän pelasi vielä kaudella 2014-15 Suomi-sarjassa Jokipoikien paidassa. Nopea nousu Mestiksen kärkipelaajiin oli jo itsessään yllätys, mutta näin nopea nousu pääsarjatasolle on jo pieni ihme.

– Minulla oli itseasiassa silloin aikoinaan mahdollisuus pelata Mestistä muualla, mutta näin ison roolin Suomi-sarjassa palvelevan kehitystäni parhaiten. Viime kaudella armeija hieman häiritsi kauttani, mutta tällä kaudella olen saanut keskittyä harjoitteluun, ja se on tuottanut tulosta.

Hän on pelannut koko uransa Joensuussa, vaikka nuorukainen oli tietynlainen junioritähti. Tililtä löytyy muun muassa lukuisia juniorimaajoukkuepelejä.

– Monet ovat kysyneet, miksi en ole koskaan lähtenyt isompiin seuroihin, mutta siihen on hankala vastata. Mahdollisuuksia on ollut, mutta olen välillä itsekin vähän jarrutellut. Viime vuosina on kuitenkin tullut paljon menohaluja ja olen lyönyt katseita kohti isompia kaukaloita, Paukku kertoi.