Huikea kattaus – Ruotsi marssittaa MM-kaukaloon ainakin 16 NHL-vahvistusta!

Taas mukana. Puolustaja Oliver Ekman-Larsson pääsi nauttimaan viime keväänä MM-kullasta ja haluaa kokea nyt saman tunteen. Tässä hän vääntää Tshekin Jakub Voracekin kanssa Sotshin olympiaturnauksessa. Kuva: Jukka Rautio.

Kun Ruotsin päävalmentaja Rikard Grönborg palasi pitkältä NHL-kierrokseltaan kotiin, hän ei edes yrittänyt peitellä tyytyväisyyttään.

Grönborg sai Pohjois-Amerikan ammattilaisilta tutun lämpimän vastaanoton ja kertoi siitä avoimesti myös medialle.

– Parhaassa tapauksessa NHL-vahvistusten määrä saattaa nousta viime kevään tasolle, Grönborg heitti.

Sen jälkeen kyseltiin, onko mies tosissaan vai haluaako hän hämmentää kiekkokeskustelua syystä tai toisesta.

Vuosi sitten Ruotsi marssitti näet MM-kaukaloon peräti 19 NHL-kiekkoilijaa ja palasi kotiin himoitun mestaruuspokaalin kanssa. Kanadan valtakausi päättyi pitkälti kuningasvahti Henrik Lundqvistiin.

Nyt epäilijöiden äänet ovat vaimentuneet vähin erin MM-turnauksen lähestyessä.

Grönborgin arvio on osoittautunut täydeksi todeksi. Ruotsin ryhmässä on jo 16 NHL-kiekkoilijaa – ja ennen kisojen alkua Pohjois-Amerikasta vapautuu vielä useita huippupelaajia.

Viime kauden ja tämän kevään perusteella MM-kisat kiinnostavat yllättävän monia.

MM-kisojen vähättelijöiden kannattaisi vilkaista Ruotsin nimilistaa ja panna suunsa suppuun edes hetkeksi.

Tanskaan tulee niin kovaa joukkoa.

Tuoreimmat vahvistukset tulevat NHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella tippuneesta Anaheim Ducksista.

Anaheimin ykköshyökkääjä Rickard Rakell tulee Ruotsin avuksi ensimmäiseen miesten arvoturnaukseen. Rakell paukutti NHL:ssä piste-ennätyksensä (34+35=69) ja nousi ruotsalaista koko liigan kolmanneksi tehokkaimmaksi pelaajaksi.

Puolustaja Hampus Lindholm oli mukana jo syksyllä 2016 Ruotsin World Cup -ryhmässä, mutta vielä silloin hänelle jäi varamiehen rooli. Nyt Lindholm (13+18=31) on valmis ottamaan paljon vastuuta.

Samaan hengenvetoon on pakko mainita NHL-pakkien pörssivoitosta taistellut John Klingberg. Dallasin tukipilari jäi lopulta vain pisteen päähän kärkipaikasta saldolla 8+59=67.

Arizonan pakki Oliver Ekman-Larsson pääsi nauttimaan kultahuumasta jo viime keväänä ja haluaa kokea sen uudestaan. Vuosi sitten Ekman-Larsson kruunasi MM-turnauksensa finaalissa upottamalla rankkarin Kanadan verkkoon.

Niin arkiselta kuin se vaikuttaakin, tässä yhteydessä ei ole nostettu isoa haloota esimerkiksi Calgaryn Mikael Backlundista (14+31=45) eikä Detroitin Gustav Nyqvististä (21+19=40).

Niin jäätävä kokoonpano Ruotsilla taas on.

Tässä Ruotsin NHL-avut:

Maalivahti: Anders Nilsson (Vancouver).

Puolustajat: Oliver Ekman-Larsson (Arizona), John Klingberg (Dallas), Erik Gustafsson (Chicago), Adam Larsson (Edmonton), Hampus Lindholm (Anaheim).

Hyökkääjät: Lias Andersson (NY Rangers), Mika Zibanejad (NY Rangers), Mikael Backlund (Calgary), Jacob de la Rose (Montreal), Johan Larsson (Buffalo), Magnus Pääjärvi (Ottawa), Gustav Nyqvist (Detroit), Adrian Kempe (Los Angeles), Rickard Rakell (Anaheim), Mattias Janmark (Dallas).