Huima vuosi toi Eevi Seikkulalle jälleen kunniaa – nyt häntä muistivat paikalliset urheilutoimittajat

Raumalainen yleisurheilu sai tänä vuonna kunniaa.

Eevi Seikkula keräsi jälleen kunniaa. Hänet valittiin jo aiemmin muun muassa Vuoden raumalaiseksi. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman Urheilutoimittajat valitsi perinteisesti Rauman seudun vuoden parhaita. Tiistaina 23. tammikuuta Cafe Salissa pidetyssä palkintotilaisuudessa Vuoden urheiluteosta palkittiin fitness-tähti Eevi Seikkula. Hän voitti ensimmäisissä MM-kilpailuissaan artistic fitnessin alle 168 sentin sarjassa MM-kultaa ja siihen päälle vielä kaikkien pituussarjojen yleismestaruuden. Lisäksi hän otti artistic fitnessin 21–23-vuotiaiden avoimen sarjan MM-hopeaa.

Bikini fitnessissä Seikkulasta tuli alle 166-senttisissä yleisen sarjan MM-hopeamitalisti, ja 21–23-vuotiaiden ikäluokan kilpailussa hän sijoittui viidenneksi.

Seikkula saa tunnustuksestaan Länsi-Suomen Osuuspankin stipendin.

Vuoden nuoreksi urheilijaksi valittiin Rauman Urheilijoiden Aleksi Ahlfors. Hän juoksi 16-vuotiaiden poikien 3 000 metrin Suomen mestariksi Kuortaneella järjestettävien 16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailuiden avauspäivänä.

Suomen mestaruus oli Ahlforsille uran toinen ja samalla ensimmäinen sileillä ratamatkoilla. Kaksi vuotta sitten hän voitti 14-vuotiaissa esteiden Suomen mestaruuden ja sijoittui viime vuonna lajissa hopealle.

Upeat otteet avasivat hänelle paikan nuorten Ruotsi-otteluun. Tukholman olympiastadionilla hän juoksi kolmanneksi 3 000 metrillä uudella ennätysajallaan 8.52,37.

Kalenterivuoden aikana Ahlforsin palkintokaappiin nostettiin myös maantiejuoksun 17-vuotiaiden SM-pronssi.

Ahlfros saa tunnustuksestaan Länsi-Suomen lahjoittaman lahjakortin Pyörä-Nurmille.

Vuoden seuratyöntekijäksi valittiin vuosia Laitilan Jyskeessä kovaa työtä yleisurheilijoiden parissa tehnyt Raija Simola. Hän siirtyi vuosikymmenen alussa vastaamaan Rauman Urheilijoiden yleisurheiluvalmennuksesta.

Häntä ei hidastanut se, että Raumalla yleisurheilun taso oli verrattain heikko.

– Kun tulin tänne, täällä ei ollut kilpaurheilusta tietoakaan, Simola totesi Länsi-Suomen haastattelussa jo vuonna 2020.

Nyt lajin pariin on saatu houkuteltua paljon uusia lupauksia, harjoittelua on kiristetty ja menestystä on tullut.

Esimerkiksi kesällä 2022 raumalaisnuoret nappasivat 14–15-vuotiaiden SM-kisoista yhteensä kuusi mitalia, neljä henkilökohtaista ja kaksi joukkuemitalia.

Simola saa tunnustuksestaan muistoksi raumalaisen Anni Vahlqvistin maalaaman taulun.