Huippulahjakkaan Robin Salon ensi kauden joukkue ei ole vielä selvillä – "Vaihtoehtoja on monia"

Robin Salo pelasi viime kaudella loistavaa kiekkoa, ja hän kuuluikin tuolloin vaasalaisten avainpuolustajiin. Tällä kaudella kiekollisesti lahjakkaalla pelaajalla on ollut kuitenkin ongelmia, minkä myötä roolikin on jäänyt pieneksi. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sportin organisaation suurin lupaus Robin Salo ei ole pystynyt parhaimpaansa tällä kaudella Liiga-jäillä. Jo kaudella 2014-15 Liigassa debytoinut 19-vuotias puolustaja oli vielä viime kaudella Sportin avainpuolustajia, mutta meneillään oleva kausi on tiputtanut nuorukaisen osakkeita vaasalaisten pakkihierarkiassa.

Viime viikolla Salo joutui seuraamaan otteluita katsomon puolelta, kuten hän joutui ajoittain alkukaudestakin. Tällä viikolla hän piipahti kahden ottelun lainapestillä Mestiksessä Kokkolan Hermeksen nutussa. Lauantaina Salo sai palata Liiga-kiekon pariin, kun hän pelasi Sportin kakkosparissa William Wrennin kanssa.

– Oli kiva palata liigajäille, vaikka ei ollutkaan mikään huippupeli minulta. Mestiksessä ensimmäinen peli meni hyvin, mutta toinen ei niinkään. Se on siinä ja siinä, että sainko nostettua itseluottamusta tuolla reissulla, Salo pohdiskeli.

Katsomokomennukset eivät ole olleet helppoja Sport-kasvatille, jonka pelistä on nimenomaan puuttunut samanlainen itseluottamus kuin viime kaudella.

– Kyllä niitä (katsomokomennuksia) aina vähän stressaa. Ärsyttäähän se, mutta pitäisi vaan pysyä positiivisena ja muistaa, miksi pelaan lätkää.

Paluu Sportin vakiokokoonpanoon tapahtuu vain yhden asian myötä.

– Työtä se vaatii. Pitää jaksaa treenata kovaa joka päivä. Ja täytyy motivoida itseään, Salo tuumasi.

Motivointi on kuitenkin vaikeaa katsomosta käsin. Sen Salokin myöntää.

– On se vaikeaa, kun ei pelaa, mutta jotenkin siihen on pystyttävä.

Salon epäonnistuneelle kaudelle on monia syitä, eikä hän osaa nimetä yhtä varsinaista asiaa.

– Jos sen tietäisin, niin korjaisisin sen välittömästi. Vaikea sanoa muuta kuin, että siihen on monta syytä.

Ensi kaudella nuorta lahjakkuutta ei pakosta nähdä enää Vaasassa. Salon mukaan sopimusta ei ole sorvattu vielä mihinkään suuntaan.

– Ei ole selvillä joukkuetta, ei ainakaan ole jatkosopimusta tänne. Katsotaan sitä sitten kauden jälkeen. Vaihtoehtoja on monia, ja mitään päätöksiä ei ole vielä tehty.

Lisää aiheesta

Huippulupauksella on vaikeaa: Sportin kokoonpanosta tippunut Robin Salo lainalle Mestikseen

Sportilla positiivinen ongelma: huippulupaus Robin Salo ei mahdu kokoonpanoon

NHL Draft 2017: Robin Salo haluaa olla ensi kaudella Sportin ykköspakki

KooKoolla täydellinen viikonloppu – playoff-paikka ei ole enää kaukana