Huippuvireinen Nurmi liputtaa tasausotteluiden puolesta

Lukko kaivoi jostain tanskalaisten NHL-tähtien lähdön jälkeen aivan uuden vaihteen ja itseluottamuksen. Yksi tasonnoston ilmentymistä on ollut laituri Teemu Nurmi, joka on tiputellut viimeiseen viiteen otteluun tehot 4+1.

Viimeisimmän tehopisteen röyhkeä laituri sai tililleen 5-4-jatkoaikavoitossa TPS.aa vastaan. Nurmi viimeisteli ilmasta sutien komean tahtomaalin tavaramerkkinousunsa päätteeksi.

- Meidän tekeminen on ollut jo oikeastaan pitemmän aikaa hyvää. Nyt se vain sitten alkaa näkyä tuloksissa. , Nurmi mietti TPS-ottelun jälkeen.

On suorastaan uskomatonta, mitä muutama voitto voi jääkiekkojoukkueen itseluottamukselle ja esityksille tehdä. Vai kuka olisi uskonut pari kuukautta sitten, että Jarkko Kauvosaari on Risto Dufvan valinta avausylivoimaa pyörittämään?

Vielä marraskuussa Kauvosaari olisi mennyt maalin taakse vastuuta piiloon. Nyt duunarihyökkääjästä huokuu halu leipoa puurtamisen lisäksi lättyä sisään.

- Varmaan eniten se on ollut koko joukkueella täältä korvien välistä kiinni, Nurmi myöntää.

Nurmi nauttii tiiviistä pelitahdista nyt kun peli kulkee. Tammikuun tasausotteluille hän näyttää vihreää valoa.

- ihan hyvä idea. Tuo vähän mielenkiintoa lisää yleisölle ja pelaajillekin. Saavat joukkueet sitten yrittää valita niitä "helppoja pisteitä", Nurmi heitti.

Laiturin puheissa oli kuittailun makua, sillä TPS tuskin olisi halunnut nykyvireistä Lukkoa vastaansa kahta ylimääräistä kertaa.

Lue lauantain Länsi-Suomesta, mitä kovavireisen Lukon täytyy seuraavaksi parantaa.