Ihmiset tulivat Oulusta asti Raumalle katsomaan jääkiekkotähtiä - jono hallin pihalla monta sataa metriä

Eetu ja Eki Lipponen metsästivät fanipaitoihin nimikirjoituksia. Kuva: Iiro Lehtonen

Jo Äijänsuon jäähallin pihalla huomaa, että tänään ei pelata ihan normaalia jääkiekko-ottelua. Ottelun alkuun on yli kaksi tuntia aikaa, kun pukukoppikäytävälle johtavan oven edessä parveilee jo satapäin ihmisiä.

Raumalle järjestettyyn Alumni All Stars -tapahtumaan lupautui mukaan Suomen entisten ja nykyisten jääkiekkoilijoiden kerma, joten moni mielisi päästä yhteiskuvaan tai muuten vain nähdä vilauksen kiekkotähdistä.

Nimikirjoituksia pyydetään pelipaitoihin, jääkiekkokortteihin, Lukon takkeihin ja Patrik Laineen pahviseen päähän.

Eki Lipponen on tullut paikalle Porista. Esa Tikkasen ilmestyminen saa miehen kinttuihin vipinää, sillä hän haluaa saada Tikkasen Edmonton Oilersin pelipaitaan viiden Stanley Cupin miehen nimikirjoituksen.

- Olen katsonut NHL-matseja suurinpiirtein siitä saakka, kun televisio on ollut olemassa, Eki kertoo.

Sitten hän syöksyy jo hakemaan Tuomo Ruudulta nimikirjoitusta tämän maajoukkueessa käyttämään pelipaitaan.

Ekin poika Eetu on pukeutunut Winnipeg Jetsin pelipaitaan, jonka selässä lukee Patrik Laine. Kädessä odottaa myös Aleksander Barkovin Florida Panthersin pelipaita.

Eetu on nähnyt Laineen ja Barkovin pelaavan Tapparassa, mutta odottaa nyt näkevänsä pelaajat ensimmäistä kertaa kasvotusten.

Pelaajien puumerkin saaminen jää ainakin tältä erää haaveeksi, sillä NHL:stä tutut suurimmat supertähdet, kuten Laine, Barkov, Teemu Selänne, Mikko Koivu ja Saku Koivu luikahtavat jäähallin uumeniin faneilta piilossa.

Oulusta saakka Raumalle tullut Juuso ehti nähdä omalla autollaan paikalle saapuneesta Patrik Laineesta vilauksen. Myös Teemu Selänne paineli puhelin korvallaan ohi kohti pukukoppia.

Laineen ja Selänteen nimikirjoitukset Juuso ja hänen kanssaan pelaajia odotteleva Vilho olisivat mieluiten saaneet.

Pojat kertovat katsovansa NHL-pelejä, kun niitä näytetään Suomessa päiväs- tai ilta-aikaan. NHL-pelaajien näkeminen livenä sai Juuson lähtemään isänsä kanssa Raumalle.

-Tulin katsomaan viihdyttävää peliä. Ei tällaisia pelaajia näe varmaankaan samaan aikaan Suomessa livenä toista kertaa, Juuso tietää.

Samoin ajatteli moni muukin, sillä ottelu myytiin loppuun. 

Puoli tuntia ennen ottelun alkua jono hallin ulkopuolella mutkitteli monta sataa metriä melkeinpä jäähallin vieressä sijaitsevan marketin pihalle asti.

Jono hallin pääoville venyi pitkäksi ennen tapahtuman alkua. Kuva: Iiro Lehtonen