Iirot aloittaa miesten Kakkosen ja naisten Ykkösen 13. kesäkuuta

Iirojen päävalmentaja Scott Green pääsee joukkojensa kanssa tositoimiin kesäkuun puolivälissä. Kuva: Juha Sinisalo

Palloliitto on päättänyt jalkapallosarjoista Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen aloituksesta ja pelitavasta.

Naisten Ykkönen ja Miesten Kakkonen alkavat 13. kesäkuuta. Joukkueet pelaavat sarjoissa yhteensä 17 ottelua, joka muodostuu yksinkertaisesta sarjasta ja alueellisista lohkoista. 

Naisten Ykkösen on tarkoitus päättyä 7.11., Miesten Kakkosen  31.10.

Rauman Pallo-iirot on mukana molemmissa sarjoissa.

Länsi-Suomen tietojen mukaan Iiroja ollaan sijoittamassa Naisten Ykkösessä samaan lohkoon vaasalaisten VIFK:n ja FC Sportin sekä Turun Weikkojen kanssa. Miesten Kakkosen lohkoa Iirot pelaisi taas porilaisen FC Jazzin sekä tamperelaisten TPV:n ja Ilveksen kakkosjoukkueen kanssa. 

Miesten Ykkönen alkaa puolestaan 27. kesäkuuta ja se pelataan kaksinkertaisena sarjana. 

Palloliiton mukaan nousut ja putoamiset ovat sarjoissa normaalisti voimassa. Tarkemmat otteluohjelmat laaditaan ja julkaistaan myöhemmin. 

- Vaihtoehtoisia malleja on laadittu useita ja niistä on keskusteltu. Nyt on sitten päästy ratkaisuun ja näiden mukaan etenemme otteluohjelmien laatimisessa. Koronatilanne saattaa vielä aiheuttaa joitain muutoksia ohjelmiin myöhemmin ja melkein ennakoin niitä myös tulevan. Mikäli näin ei käy, niin tässä asiassa olen oikein mielelläni väärässä, Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström kertoo tiedotteessa.