Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola jäävät pois Tour de Skiltä

Ristomatti Hakola jää pois Tour de Skiltä. Kuva: Janne Kuronen / All Over Press

Suomen miesten maastohiihtomaajoukkueen kärkiurheilijat hupenivat nollaan Tour de Skille matkaavassa joukkueessa, kun Iivo Niskanen ja hänen jälkeensä Ristomatti Hakola kertoivat tiistaina vetäytyvänsä joukkueesta. Kärkinelikosta Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki eivät alun perin olleetkaan Tourille lähtevässä joukkueessa.

– Onhan se aina vaikea päätös (jättää kilpailut väliin), nuhaisen kuuloinen Hakola sanoi Hiihtoliiton virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa, missä hän kertoi vetäytymisestä.

– Varsinkin tässä maailmantilanteessa se korostuu entisestään. Ei olisi kiva sanoa Keski-Euroopassa, että on vähän flunssanoireita. Nykypäivänä on pakko viheltää peli poikki aika nopeasti.

Hiihtoliitto tiedotti Niskasen vetäytymisestä tiistaina aamupäivällä. Niskanen ei ota sairastumisriskiä ja keskittyy harjoitteluun kauden Oberstdorfin MM-kilpailut mielessään.

– Punnitsimme asiaa monelta kantilta, plussia ja miinuksia on varmasti yhtä paljon. Lähtökohtaisesti Tour pitää hiihtää kokonaan, ja olon tulee olla varma, kaksinkertainen olympiavoittaja kertoi.

Iivo Niskanen tähtää tällä kaudella MM-kilpailuihin. Kuva: Kimmo Brandt / All Over Press

Niskasen kauden päätähtäin on MM-kisoissa, jotka alkavat helmikuussa Saksan Oberstdorfissa.

– Urheilullisesti tuloksen tekemiseen olisi varmasti ollut hyvät mahdollisuudet, mutta toisaalta terveysriskejä on olemassa. Päätin jatkaa kautta päätähtäin edellä, MM-kisojen ehdoilla ja niitä vaarantamatta.

Tour de Ski alkaa perjantaina Sveitsin Val Müstairissa. Suomen miesten joukkueessa hiihtävät Juho Mikkonen, Markus Vuorela, Verneri Suhonen ja Lauri Lepistö.

Petteri Ikonen, STT