Ikävä huuto ja palava soihtu katsomossa, kentällä täydelliset porilaisjuhlat – "Rasistisiin huutoihin tietysti näin reagoidaan"

Pallo-Iirot taipui paikallispelissä selvin numeroin ja saa taas sakkoja maksettavakseen.

Miesten Kakkosen lohko B:ssä odoteltiin hienoa derbyä, kun aurinkoisessa perjantai-illassa vastakkain asettuivat Pallo-Iirot ja FC Jazz.

Tunnelma jäi kuitenkin raumalaisittain piippuun, sillä sarjataulukon kärjessä keikkuva Jazz oli tyly vieras ja otti homman haltuun jo ensimmäisellä puoliskolla. Sen Jazz vei puhtaasti 0–3 Joona Visavuoren, Benjamin Stroudin ja brassi Firminon osumilla.

Firmino teki toisella jaksolla vielä illan toisenkin osumansa, kauden 17. maalinsa, ja näin selkeä voitto lähti Poriin lukemin 0-4.Iiroilla ei ottelussa ollut juurikaan saumaa, sillä vieraat olivat joka tilanteessa hanakampia ja sopivasti oli onnikin myötä.

Huutoepisodi pisti pelin hetkeksi poikki

Ensimmäisen puoliajan puhutuin tilanne ei kuitenkaan ollut yksikään maaleista.

Kesken kaiken ottelun päätuomari Pouria Notash pisti pelin poikki ja käveli kotijoukkueen joukkueenjohtajan Mikko Väänäsen luo. Keskustelun jälkeen Väänänen kaivoi kännykkänsä esiin ja kilautti kuuluttamoon, missä seuran toiminnanjohtaja Janne Koivisto oli kuuluttajan hommissa.

Pian Äijänsuolla kuultiinkin kuulutus, jossa pyydettiin yleisöä käyttäytymään ja lopettamaan epäasialliset huutelut.

– Sieltä tuli tosiaan ilmeisesti avustavan tuomarin kautta tietoa päätuomarin korvaan, että katsomon alariviltä oli huudeltu asiattomuuksia. Tuomari kertoi asian joukkueenjohtajalle, joka soitti kuuluttamoon. Eli ihan protokollan mukaan se meni, selitti Koivisto tauolla.

Sitä Koivisto ei siinä vaiheessa tiennyt, mitä oli huudeltu ja kuka oli huutanut.

– Ikävä asia kuitenkin. Kun katselin sinne alariville, niin siellä oli sellaista aika nuorta porukkaa. Otteludelegaatin raportista asia varmasti selviää, jatkoi Koivisto.

Sen Koivisto kuitenkin tiesi, että episodi tietää Pallo-Iiroille sakkoja.

– Rasistisiin huutoihin tietysti näin reagoidaan, kuten kuuluukin, Koivisto painotti.

Soihtuepisodistakin luvassa taas sakkoja

Eikä siinä vielä kaikki. Toisen puoliajan aikana vieraskannattajat sytyttivät anniskelukatsomossa punaisen soihdun palamaan ja savuamaan.

Se taas tietää sitä, että Pallo-Iirot saa postissa ensi viikolla toisenkin sakkolapun.

Vastaavanlainen kuponki tuli myös Pitsiyön spesiaalin jälkeen, kun TamU-pelissä vieraskannattajat sytyttivät pari soihtua loimuamaan.