IL: JYP-tähti ei ilahtunut kutsusta armeijaan – Lukonkin pelaajia valittu samaan saapumiserään

Sami Niku kävi vuoden 2022 viimeisessä ottelussa Raumalla. Armeijaan hän ei menisi yhtä mielellään. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Puolustusvoimien urheilukoulun talvilajien saapumiserä aloittaa asepalveluksensa huhtikuussa.

Kyseiseen Kaartin jääkärirykmentin saapumiserään valittiin muun muassa Rauman Lukon jääkiekkoilijat Linus Nyman, Otto Somppi ja Sami Päivärinta sekä Uudenkaupungin Korihaiden koripalloilija Trey Niemi.

SM-liigakiekkoilijoista listalla oli myös JYPin puolustaja Sami Niku, joka ilmoitti Iltalehden haastattelussa, että varusmiespalvelus ei napostelisi nyt ollenkaan.

– Se ei sopisi tilanteeseeni nyt oikeastaan millään tavalla. En pysty viettämään kesääni siellä. Silloin pitäisi saada jotakin muutakin aikaan, Niku, 26, totesi.

– Alan olla kiekkoilijana parhaassa iässä, niin olisi ikävää viettää koko kesä armeijassa. Se ei sovi tähän hetkeen. Ja perhetilanteenikin on sellainen, että on kaksi pientä lasta, mikä ei helpota tilannetta.

Aiemmin kaudet 2017–22 Winnipeg Jetsin ja Montreal Canadiensin NHL-organisaatioissa kiekkoillut Niku on hakenut pariin otteeseen palveluksen lykkäämistä. Tällä kertaa ei, ainakaan vielä.

– Kai se mahdollista on, että menen armeijaan keväällä. Jossain tilanteessa ei sitten varmaan ole vaihtoehtoja ja on pakko mennä.

Niku johtaa SM-liigan puolustajien pistepörssiä (6+25=31) ennen Lukon Thomas Gregoirea (8+20=28).

Nikun vanhan seuran Winnipeg Jetsin pakistossa kiekkoilee puolestaan edelleen yksi suomalainen, Lukosta tuttu Ville Heinola. Hän avasi tämän vuoden puolella ottelussa Calgarya vastaan kauden pistetilinsä NHL-jäillä (8 ottelua, 0+1=1).