IL: Kärppien Leijonahyökkääjä Ahon ja Teräväisen seurakaveriksi NHL:ään

Saku Mäenalanen sai Liigassa kultaa kaulaansa. Toinen on vielä hakusessa, tulevaisuudessa hyökkääjä pelaa seuratasolla mitalien sijaan kannusta ja sormukseta eli Stanley Cup -pokaalista ja sormuksista, jotka korvaavat NHL-tasolla kaulaan ripustettavat palkinnot. Kuva Jukka Rautio/ Europhoto

MM-kultaa Tanskassa metsästävä ja SM-liigassa mestaruutta juhlinut Saku Mäenalanen on siirtymässä ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan.

Iltalehden mukaan 192-senttisen hyökkääjän seuraava työnantaja on Carolina Hurricanes, eli Mäenalanen siirtyy Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen seurakaveriksi. Carolinan organisaatiossa pelasivat myös Aleksi Saarela ja Janne Kuokkanen.

Mäenalanen, 23, on pelaajana harvinaisuus, sillä hyökkääjä pelasi ensimmäiset A-maaottelunsa MM-kisoissa. Kookas hyökkääjä nousi Leijoniin kotimaan kaukaloista tehtyään Liigan runkosarjassa pelaamissaan 59 pelissä 46 (17+29) tehopistettä. Playoffeissa

Herningin MM-kaukalossa Mäenalanen on viilettänyt Janne Pesosen ja kulmikkaan Marko Anttilan rinnalla nelosketjussa. Pisteitä on kertynyt 2+1. Mäenalanen on nuorten maailmanmestari vuodelta 2014.

Hurricanesin farmijoukkue AHL:ssä on Charlotte Checkers.

Lisää aiheesta

Saku Mäenalanen teki työtä käskettyä: kolme maalia TPS:n verkkoon.

Saku Mäenalanen lepäilee vielä kotona

Mäenalanen kaipaa itseltään lisää äijämäisyyttä

Mäenalanen on yhtä kuin Kärppien hyökkäystehot - katso video

Malinen palaa Tampereelle – Bertrand ja Junttila lähtevät KHL:ään