IL: Liigapelaajalle ehdollista vankeutta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

HJK:ta edustava Jair Tavares Silva on saanut seitsemän kuukautta ehdollista vankeutta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo Iltalehti. Kuva: Seppo Samuli.

Helsingin Jalkapalloklubia edustava Jair Tavares Silva, 27, on saanut seitsemän kuukautta ehdollista vankeutta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan teko tapahtui vuonna 2016, jolloin 12-vuotias uhri oli lähestynyt pelaajaa sosiaalisessa mediassa. Silva oli sopinut uhrin kanssa, että menisivät illalla jalkapallokentälle pelaamaan.

Uhrin mukaan Silva oli kehunut häntä kauniiksi, suudellut ja yrittänyt laskea hänen housujaan samalla koettaen kosketella.

Tilanne päättyi, kun uhrin kaksi ystävää kutsuivat häntä.

Brasilialainen kielsi koskettaneensa 12-vuotiasta seksuaalisella tavalla. Hän myönsi suudelman, mutta sanoi sen tapahtuneen uhrin aloitteesta.

Syyttäjä vetosi oikeudessa vuoden 2016 esitutkintaan, jossa keskikenttäpelaaja sanoi, ettei muista tapahtumista mitään. Tämä heikensi Silvan uskottavuutta.

Iltalehden mukaan käräjäoikeus totesi, että Silvan menettely oli luonteeltaan seksuaalista. Raskauttavana pidettiin, että brasilialainen oli tietoinen uhrin iästä.

Ehdollisen vankeustuomion lisäksi Silva määrättiin maksamaan uhrille korvauksia 1 500 euroa sekä korvaamaan valtiolle oikeudenkäyntikulut.

Silva valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen, mutta hän veti valituksensa pois ennen sen käsittelyä.

Brasilialainen pelaa HJK:ssa toista kauttaan. Sitä ennen hän on Suomessa edustanut Ilvestä sekä AC Oulua.

HJK ei ollut tietoinen asiasta. Kun Iltalehti oli julkaissut juttunsa, jossa se oli haastatellut miesten edustuksen operatiivista johtajaa Ville Wallénia, Silva vedettiin välittömästi pois illan Suomen cup -ottelun kokoonpanosta.

STT:n saamien tietojen mukaan HJK selvittelee asiaa ja vahvistaa, että kokoonpanomuutos johtui rikosuutisesta. STT ei tavoittanut maanantaina illalla esimerkiksi toimitusjohtaja Aki Riihilahtea eikä Silvaa itseään haastatteluun