IL: Yllätyskäänne KHL:ssä – Westerlundin apurit jatkavatkin valmentamista Venäjällä

Vaikka Erkka Westerlundin päävalmentaja-aika Venäjällä jäi vain vuoden mittaiseksi, hänen apureinaan toimineet Tomi Lämsä ja fysiikkavalmentaja Jarmo Koivisto jatkavat Ufan KHL-joukkueen valmennusryhmässä myös ensi kaudella.

Asiasta uutisoineen Iltalehden mukaan Lämsän ja Koiviston nimet löytyvät Ufan verkkosivuilla esitellystä uudesta valmennustiimistä.

Salavat Julajevin päävalmentajana toimii ensi kaudella Nikolai Tsulygin, jonka roolina oli toimia viime kaudella Westerlundin apurina ja tulkkina venäläisjoukkueessa.

Lämsän ja Koiviston jatko on yllätys, sillä Westerlundin suomalainen valmentajanippu oli Ufassa niin sanotusti yhtenä pakettina. Myös Westerlundin käsitys oli, ettei kukaan heistä jatkaisi.

– Meille todettiin, ettei päästä ehdoista yhteisymmärrykseen. Ei jatketa enää – tai minä en jatka. Mutta käytännössä tarkoittanee kaikkia, Westerlund sanoi Iltalehdelle huhtikuun alussa.

Ufassa operoi viime kaudella viisi suomalaisvalmentajaa, joista Westerlundin lisäksi eivät jatka Hannu Virta ja Tomas Westerlund. Suomalaisten alaisuudessa Salavat Julajev ylsi playoffeissa toiselle kierrokselle.

Lahdesta kotoisin olevan Lämsän nimi ehdittiin julkisuudessa nostaa esiin myös Jukureiden päävalmentajaspekulaatioissa ennen Pekka Kangasalustan pestaamista. Mikkeliläisseura kuitenkin kiisti olleensa edes neuvotteluissa Lämsän kanssa.

Lisää aiheesta

Westerlund: ”Venäjällä edelleen autoritääristä joukkuevalmentamista”

Westerlundin painava puheenvuoro jätti huulille ison kysymyksen: "Ymmärtävätkö urheilujohtajat urheilua?"

Erkka Westerlund lähtee ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille - ”Ei tänne pelkäämään ole tultu”

Westerlund ja suomalaisapurit eivät jatka KHL:n Ufassa

Paineet pitää vain sietää – Erkka Westerlund sivuutti potku-uhan