Ilkka Heikkinen ei usko KHL-Jokerien kiinnostavan suomalaishuippuja

Raumalaispakki Ilkka Heikkinen huokaa puhelimeen, että ammattilaisurheilijan elämä on joskus raskasta.

– Joukkueelle on tullut turpaan koko syksy. Se luo paineita, koska täällä on totuttu odottamaan menestystä, kertoo Luganon luottopakki.

Niin, luottopakki tosiaan. Viime kaudella Heikkinen pelasi koko ajan, kun jopa Petteri Nummelin istui ylimääräisenä ulkomaalaisena katsomossa.

– Ulkomaalaisia saa olla neljä. Meillä on nyt viisi ja viime kaudella taisi olla seitsemänkin. Ei hyvä. Sellainen tuo kitkaa joukkueen sisälle, sanoo Heikkinen.

Toimittaja kertoo Nummelinin vetäneen Lukossa vahvan syksyn.

– Niin on tehnyt, olen seurannut Lukon pelejä netistä. Se ei ole mikään yllätys, sillä Petu on loistava pelaaja. Olisi hänen kuulunut meilläkin viime talvena pelata koko ajan. Mutta valmentaja päättää, kuittaa Heikkinen.

Ulkomaalaisilta odotetaan pisteitä

Omasta pelipaikastaan hänen ei vielä tarvinne olla huolissaan, sillä tehoja on syntynyt tutusti: 2+7.

– Pisteet vähän helpottavat, sillä Sveitsissä ne merkkaavat aika paljon. Varsinkin ulkomaalaisilla. Eikä siinä mitään, pisteiden teko on mun hommaa kyllä.

Se on totta. Heikkinen teki viime kaudella pakeista eniten maaleja Sveitsin liigassa. Niin kuin teki myös Ruotsissa pelatessaan. HIFK:ssa hän oli SM-liigan pakkien syöttötilaston ykkönen.

Sinne mennään missä enemmän maksetaan

”Bonkke” on 28-vuotiaaksi nähnyt maata monta. SM-liigaa, NHL:ää ja AHL:ää, KHL:ää, Elitserieniä ja nyt Sveitsin NLA:ta.

– Vaihtelu virkistää. Tämä on bisnestä. Sinne mennään, missä eniten tulee rahaa.

Sveitsissä hän sanoo viihtyvänsä. Maa on kaunis ja lätkä hyvää.

– Sveitsin liiga on Suomen tasoa. Vauhdikas sarja. Kysyinkin Nummelinin Petulta tänne tullessani olenko huonossa kunnossa. Petu vastasi naureskellen, että täällä luistellaan lujaa.

– Lugano on maailmanluokan paikka. Parempaa kaupunkia ei Euroopasta löydä. Täällä on kaunista kuin Italiassa, mutta siistimpää.

Heikkinen on käynyt saapasmaan puolella. Milanoon ajaa pastalle kolmessa vartissa.

Jokerien KHL-siirto Suomelle huono asia

Raumalaispakin sopimus päättyy taas tähän kauteen. Hän sanoo tehneensä diilinsä yleensä vasta myöhään keväällä.

– Täällä jatkaminen kiinnostaisi. Tai jaksaako vielä lähteä Venäjälle ruplia vuolemaan?

Entä miten olisi KHL Suomesta käsin? Jokerithan siirtyy ruplaliigaan.

– Suomen verotus varmaan karkottaa suomalaisia huippupelaajia. Veikkaan, että parhaat äijät menevät Venäjälle, jossa veroprosentti on 13. Suomessa samasta palkasta menee puolet veroihin. Laske siitä!

– Henkilökohtaisesti olen Jokerien KHL-siirtoa vastaan. Pitäisi kehittää Suomen jääkiekkoa ja SM-liigaa. Toisaalta ymmärrän asian, onhan seurakin bisnes, sanoo Heikkinen.

Euroopan liiga, jonka pitäisi startata syksyllä, sen sijaan saa Heikkisen innostumaan.

– Hyvä, että sitä lähdetään kehittämään. Kansalliset sarjat etusijalla, mutta kovia kansallisia pelejä. Samalla se on vähän kapuloita KHL:n rattaisiin.