Ilomäki löi alkutahdit voitolle

Arttu Ilomäen tekemä ylivoimamaali näytti harjoitellulta kuviolta, mutta sentterin mukaan se ei sitä ollut. Hänen piti olla ylivoiman pelintekijänä, ja laukaisupaikkaa piti pedata puolustaja Tommi Kovaselle.

Tilanne aukesi kuitenkin Kovasen syötönkatkosta, jonka jälkeen Ilomäki löi kiekon tyhjään maaliin ohi ässävahti Juha Järvenpään.

- Jos tuon tason pakki antaa syötön, niin pitäähän siitä osua, Ilomäki virnisti ja nyökkäsi Kovasen suuntaan.

Molemmat ylivoimakentät pelasivat siis samalla kuviolla. Ykkösnyrkissä paikkaa pedattiin pakin tontilla pelanneelle Frans Nielsenille, mutta Justin Azevedon lättyihin osuminen oli varsin haastavaa.

Nielsen oli Lukon ahkerin laukoja kymmenellä kudillaan, ja monta kertaa hänen laukauksensa painuivat maalirautoja nuollen ohi. Jos yksikin niistä olisi osunut maalirautojen väliin, pelistä olisi tullut Lukolle paljon helpompi. Raumalaiset esiintyivät kaukalossa pitkästä aikaa vakuuttavasti.

- Pelasimme hyvän pelin. Oli vauhtia, hyökkäsimme aika paljon, pääsimme paikoille ja oli virtaa, Ilomäki summasi.

Parissa viime pelissä Lukko on syttynyt pelaamaan vasta kolmannessa erässä. Nyt sinipaidat olivat tekemisen ytimessä alusta asti.

- Kai se on siitä kiinni, mikä on fiilis hallilla. Tulee onnistumisia, ja ne kasvattavat itseluottamusta. Kyllä se itseluottamus vaan on aika tärkeä asia.

Lue lisää Arttu Ilomäen iloisesta illasta ja tunnelmista lauantain Länsi-Suomesta.