Ilves hankki kärkiosaamista Italiasta, myös HIFK-sentteri haaviin

Sami Sandell (oik.) ei tulevalla kaudella ole enää Ilveksen mies, mutta Panu Mieho (kesk.) on. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Sami Sandell (oik.) ei tulevalla kaudella ole enää Ilveksen mies, mutta Panu Mieho (kesk.) on. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tampereen Ilves on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen kanadalaishyökkääjä Mike Halmon kanssa.

Halmo pelasi päättyneen kauden Kai Suikkasen valmentamassa italialaisjoukkue HC Bolzanossa, joka voitti kauden päätteeksi EBEL-sarjan mestaruuden.

26-vuotias laituri teki runkosarjassa 54 ottelussa tehopisteet 19+29 ja pudotuspeleissä 18 ottelussa pisteet 1+5.

Urallaan 20 NHL-ottelua tehoin 1+0 pelannut laituri on pelannut pääosan ammattilaisurastaan AHL:ssä, jossa paras kausi tuotti 74 ottelussa tehopisteet 22+19 kaudella 2015-16.

- Mike Halmo on hyvä luistelija ja kova-asenteinen, työteliäs pelaaja, joka tuo nuoreen ja taitavaan hyökkäykseemme myös fyysisyyttä. Hän oli isossa roolissa johdattamassa HC Bolzanoa EBEL-liigan mestaruuteen ja kuului myös AHL:ssä joukkueidensa avainpelaajiin, toimitusjohtaja Risto Jalo kommentoi hankintaa Ilveksen tiedotteessa.

***

Kaksivuotisella sopimuksella tamperelaisseuran riveihin siirtyy puolestaan HIFK:ssa koko tähänastisen ammattilaisuransa pelannut keskushyökkääjä Panu Mieho.

- Panu Mieho tuo hyvin luistelevana ja töitä tekevänä keskushyökkääjänä syvyyttä sekä kilpailua keskikaistallemme, kommentoi Jalo.

Päättyneellä kaudella 23-vuotias Mieho pelasi 31 runkosarjaottelua tehoin 2+2 ja 12 pudotuspelikamppailua pistein 1+1. Yhteensä 186-senttinen Mieho on pelannut Liigassa 78 ottelua tehoin 6+7.

***

Espoolaislähtöinen puolustaja Nikolas Matinpalo, 19, on puolestaan solminut yksivuotisen sopimuksen tupsukorviin. Päättyneellä kaudella Bluesin A-junioreissa pelannut 190-senttinen Matinpalo teki 52 ottelussa tehopistete 7+14.

***

Ilves vahvisti samalla myös Kiekkoareenan eilen uutisoimat Jerry Ahtolan ja Jerry Laakson hankinnat. Ahtolan sopimus on yksivuotinen, Laakso liittyy seuraan syyskuun puoleenväliin asti ulottuvalla try-out-sopimuksella.

Ilveksen joukkue ei ole vielä valmis, vaan toimitusjohtaja Jalo kertoo tiedotteessa erityisesti puolustukseen olevan vahvistuksia haussa.

Lisää aiheesta

Ilves vahvistuu ensi kaudeksi - tupsukorvista Liigan jerryisin joukkue

Ilves julkaisi paluumuuttajia ja tärkeitä jatkosopimuksia