Ilves jäi nuolemaan tassujaan – Shedden värväsi Koistisen

Puolustaja Ville Koistisen kotiinpaluuta toivoneet Ilves-kannattajat joutuvat pettymään. Kokenut tamperelaispuolustaja jatkaa uraansa Saksan DEL-liigassa.

Sveitsissä viime kaudet pelannut 35-vuotias Koistinen on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen ERC Ingolstadtin kanssa. 

Saksalaisjoukkueen tuore päävalmentaja on Jokereista, HIFK:sta ja A-maajoukkueesta tuttu Doug Shedden, jonka alaisuudessa Koistinen pelasi Leijonissa kevään 2008 MM-kisoissa Kanadassa. Sheddenille tuttu puolustaja siirtyy Ingolstadtin joukkueesen Sveitsin NLA-liigan SCL Tigersista. Kiekkoareena kertoi Koistisen lähtöuutisesta uudenvuodenpäivänä

Sveitsissä Shedden ja Koistinen ovat viime vuosina kohdanneet useasti, sillä myös Shedden ansaitsi leipänsä alppimaassa ennen kuin sai vuosi sitten tammikuussa lähtöpassit Luganosta. Kanadalaisluotsi nimettiin saksalaisseura Ingolstadtin käskijäksi juuri ennen joulua. 

Koistinen ehti pelata Sveitsissä kaudesta 2013–14 lähtien. NHL:ssä hänen tilillään on toistasataa ottelua Nashvillen ja Floridan paidassa. Tamperelaispuolustaja on pelannut pitkällä uralaan myös KHL:ssä ja Ruotsin pääsarjassa.

A-maajoukkueessa Koistinen on nähty viimeksi kaudella 2014–15. Leijonauran komeimmat saavutukset ovat kevään 2007 MM-hopea Erkka Westerlundin alaisuudessa ja seuraavan kevään pronssi – juuri Sheddenin valmennuksessa.

Lisää aiheesta

Ville Koistinen jätti sveitsiläisseuransa