Ilves jäi nuolemaan turkkiaan – Heponiemi valitsi tupsukorvien sijaan Kärpät

Oulun Kärpät on tehnyt kahden vuoden mittaisen sopimuksen huippulupaavan suomalaishyökkääjän Aleksi Heponiemen kanssa. Joukkueen haaviin tarttui samalla myös oma kasvatti Tino Metsävainio.

Ilveksen 19-vuotias kasvatti on pelannut edelliset kaksi Kanadan junioriliiga WHL:ssä Swift Current Broncosin riveissä. Heponiemen pistetahti on ollut päätähuimaavaa, kun viime kaudella hän summasi 86 tehopistettä ja tällä kaudella 57 ottelussa syntyi järisyttävät tehot 28+90=118. Kahden viime kauden aikana saldo oli muhkeat 204 pistettä.

– Aleksi on pelitaitava, nykyaikaiset työkalut omaava, luova hyökkääjä. Hän on varmasti oman erikoisosaamisensa myötä meille juuri sellainen pelaaja jota tulevan kauden joukkueeseen kaivattiin. Hän on pelannut kovilla tehoilla Pohjois-Amerikassa, ja nyt on varmasti oikea aika Aleksille siirtyä miesten peleihin, kommentoi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho tuoretta hankintaa.

Heponiemi on Florida Panthersin viime kesän toisen kierroksen varaus.

Heponiemi valittiin päättyneellä kaudella sekä WHL:n että Kanadan junioriliigojen katto-organisaatio CHL:n herrasmiespelaajaksi.

Ilveksen paitaa nuori hyökkääjä on kantanut viimeksi kaudella 2015–16. Tuolloin hän pääsi pelaamaan muutaman ottelun A-nuorissa ja keräsi B-junioreissa 39 ottelussa muhkeat 65 (25+40) tehopistettä.

Pettymykseen päättyneissä nuorten MM-kisoissa vuodenvaihteessa Heponiemi pelasi viisi ottelua ja teki niissä kaksi maalia.