Ilves-puolustaja Vainio: "Pakko on olla pelirohkea"

Tämän tilanteen Olli Vainio hoiti kunnialla, mutta illan saldo oli lopulta Ilvekselle murheellinen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Tämän tilanteen Olli Vainio hoiti kunnialla, mutta illan saldo oli lopulta Ilvekselle murheellinen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Läpimurtokauttaan Ilveksen takalinjoilla pelaava 22-vuotias puolustaja Olli Vainio ei lähtenyt selittelemään selvää 0-4-tappiota puolivälieräsarjan neljännessä osaottelussa.

- Tämä oli nyt tällainen peli, eipä ollut vielä tällaista peliä tässä sarjassa ollutkaan, Vainio linjasi.

- Hävisimme. Turha sitä on sen enempää selitellä. Täytyy vain mennä eteenpäin, ja lähteä voittamaan seuraavaa peliä.

Aiemmissa kamppailuissa ottelun temmon pitkälti määrittänyt Ilves ei päässyt ottelussa aivan alkua lukuunottamatta pelin päälle.

- Ehkä ei oltu ihan samassa rytmissä kuin viime peleissä. Se ehkä vähän vaikutti siihen. Vähän oli sellaista kyttäilyä molemmin puolin. Siltä se ainakin itsestäni tuntui.

Ilveksellä oli ensimmäisessä erässä kaksi ylivoimaa, joiden välissä Tappara iski voittomaaliksi jääneen 0-1-osuman.

- Pienistä asioistahan nämä ovat aina kiinni. Yksi pomppu tekee aina paljon, ja yksi maali tekee paljon pelin suunnalle. Jos olisimme saaneet siihen alkuun yhden maalin, niin koko peli olisi ollut ihan toinen, Vainio harmitteli.

Ilves on päässyt sarjan aikana yllättämään Tapparan aktiivisella ja pelirohkealla pelaamisellaan. Tupsukorvat ovat tuoneet kiekkoa rohkeasti jalalla ulos alueelta. Vainion mukaan se ei kuitenkaan ole ollut pääpaino valmentaja Karri Kiven taktiikassa.

- Ei sitä mitenkään erityisesti ole linjattu, mutta pakkohan näissä peleissä on olla pelirohkea ja pelata sitä peliä. Jos et ole pelirohkea, niin helposti vastustaja sitten on niskan päällä.

Uransa ensimmäistä täyttä liigakautta pelaava puolustaja pelaa nyt myös uransa ensimmäisiä miesten pudotuspelejä. Ilveksen oma kasvatti nauttii paikallispelisarjan huumasta täysin rinnoin.

- Hienoahan tämä on. Kovia pelejä on ollut, ja hienoa päästä nauttimaan tiukoista peleistä. Tykkään, kun pelataan kovaa ja on kovia tilanteita, ja tunteet käyvät kuumina.

- Tällainen fyysinen peli sopii minulle oikein hyvin.

Tamperelaisten keskinäisen ottelusarjan viides kohtaaminen pelataan keskiviikkona Tapparan isännöimänä.

Lisää aiheesta

Näkökulma: Tappara uskalsi ryhtyä aktiiviseksi

Kolmen tehopisteen Lajunen: voitosta tässä pelataan

Blake Parlett iski voittomaalin - "Aina sitä jäähyllä toivoo, että pääsisi läpiajoon"