IS: Lukko nappaamassa kaksi toisen polven kiekkoilijaa – kanadalaissentterin isä pelasi yli 700 NHL-ottelua

Julius Mattila on edustanut neljä viime kauttaan Boston Collegea yliopistosarja NCAA:ssa. Kuva: Michael Tureski / All Over Press

Lukko on napannut riveihinsä kaksi toisen polven kiekkoilijaa, kertoo Ilta-Sanomat sunnuntaina.

Molemmat heistä ovat keskushyökkääjiä, kanadalainen Daniel Audette, 23, ja suomalainen Julius Mattila, 22.

Audette on Montreal Canadiensin varaus vuodelta 2014. 175 senttiä pitkä ja 77 kiloa painava hyökkääjä on pelannut neljä viimeistä kauttaan NHL:n farmisarja AHL:ssä, jossa hän on parhaimmillaan nakutellut Laval Rocketille 71 ottelussa tehot 14+25=39. Vasemmalta laukovaa hyökkääjää kehutaan hyväksi pelintekijäksi ja luistelijaksi, eikä hänen kuvailla kaihtavan kontaktipeliäkään.

Daniel Audetten isä Donald Audette pelasi kunnioitettavan NHL-uran. Hän kasasi yli 700 peliä vyölleen muun muassa Buffalo Sabresin, Los Angeles Kingsin, Atlanta Thrashersin, Dallas Starsin, Montreal Canadiensin ja Florida Panthersin pelipaidoissa. Pienikokoinen maalintekijälaituri iski parhaimmalla kaudellaan Thrashersille 64 ottelussa tehot 32+39.

Julius Mattila on puolestaan yli 400 peliä Ilveksessä pelanneen Hannu Mattilan poika. Julius Mattila on pelannut neljä viime kauttaan Pohjois-Amerikassa yliopistosarja NCAA:ssa Boston Collegen riveissä. Ilveksen kiekkokoulun kasvatti kohosi päättyneellä kaudella joukkueensa tehomieheksi. Hän saalisti 34 ottelussa 10 maalia ja 32 syöttöpistettä.

Samassa Boston Collegen joukkueessa pelannut Julius Mattilan identtinen kaksoisveli Jesperi Mattilakin palaa Suomeen. Hän edustaa kahdella seuraavalla kaudella KalPaa.