Isällä yli 700, sedällä lähes 1000 NBA-peliä – Korisliigaan tulevalla jenkillä perinteetkin velvoittavat pisteiden tekoon

Wesley Person Jr pelasi kauden 2021-22 Newcastle Eaglesissa.

Wesley Person Jr kuuluu todelliseen koripallosukuun.

Hänen isänsä Wesley Person Sr pelasi urallaan yli 700 NBA-ottelua ja voitti kaksi nuorten maailmanmestaruutta Yhdysvaltojen paidassa.

Suurin osa miehen NBA-ajasta kului Phoenix Sunsissa ja Cleveland Cavaliersissa, mutta uran loppumetreillä nähtiin vielä piipahdukset Memphis Grizzliesissa, Portland Trail Blazersissa, Atlanta Hawksissa, Miami Heatissa ja Denver Nuggetsissa.

Chuck Personin meriittilista on vielä kovempi. Hän pelasi lähes 1 000 NBA-ottelua Indiana Pacersissa, Minnesota Timberwolvesissa, San Antonio Spursissa, Charlotte Hornetsissa ja Seattle SuperSonicsissa.

Vuonna 1987 hänet valittiin NBA:n vuoden tulokkaaksi, ja 2010 Person oli voittamassa valmentajana NBA-mestaruutta Los Angeles Lakersin kanssa.

Chuck Person on nuoremman Wesley Personin setä.

Wesley Person Jr puolestaan on kolmas ulkomaalaispelaaja Korihaiden ensi kauden joukkueessa.

Kyseessä on Brantleyn kaupungista Alabamasta kotoisin oleva 28-vuotias ja 191-senttinen takamies, joka aloittaa Uudessakaupungissa viidennen ammattilaiskautensa

Viime talvena hän edusti Unkarin pääsarjassa Naturtex-SZTE-Szedeakia.

– Wesley on luontainen skoraaja, joka on erinomainen heittäjä paikaltaan sekä kuljetuksesta. Lisäksi hän on vahva korille ajaja, Korihaiden päävalmentaja Darko Mihajlovic kuvailee tiedotteessa.

– Hänen nopeutensa ja aggressiivisuutensa tekee hänestä vaarallisen pelaajan sekä transition-tilanteissa että puolen kentän hyökkäyksissä.

Yliopistonsa kaikkien aikojen tilastokärkenä

Euroopassa Person on pelannut syksystä 2018 lähtien myös italialaisessa Roseto Sharksissa, unkarilaisessa Egis Körmendissa ja britannialaisessa Newcastle Eaglesissa.

Italiassa hän pelasi maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta hyvä kausi sai Maine Red Clawsin varaamaan takamiehen NBA:n kehitysliigaan toisella kierroksella.

Person kuitenkin pudottiin lopullisesta joukkueesta viimeisten pelaajien joukossa ennen kauden alkua, ja hän suuntasi uudelleen Eurooppaan, tällä kertaa Unkariin.

– Hän on urallaan pelannut hyvissä sarjoissa ja tottunut olemaan isossa roolissa, Mihajlovic luonnehtii.

– Viime kaudella hän pelasi mielestäni hieman vääränlaisessa roolissa hänen vahvuuksiinsa nähden, joten yritämme tällä kaudella laittaa hänet oikeisiin tilanteisiin, jotta voimme maksimoida hänen taitonsa.

Yliopistovuotensa Person vietti Troyn yliopistossa 2014–18. Neljän vuoden aikana häne pelasi 130 peliä ja heitti niissä keskimäärin 15,9 pistettä.

Noiden neljän kauden jälkeen Person oli Troyn yliopiston kaikkien aikojen eniten pisteitä tehnyt pelaaja 2 063 pisteellä.

Yliopiston kaikkien aikojen tilastoissa hän on ykkönen myös pelatuissa minuuteissa, pelitilanneheittoyrityksissä, heitetyissä ja onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä heitetyissä ja onnistuneissa vapaaheitoissa.