Isotalon blogi: NHL-pyrstötähtien jälkeen jää pimeämpi Pohjolan talvi

Kiekkoareenan blogisti Jussi Isotalo muistelee kirjoituksessaan edellisiä NHL:n työsulkuja, jotka toivat SM-liigaan harvinaisia vieraita.

”Katsojilla oli kivaa, mutta liigan pelilliseen tasoon tai sisäisiin voimasuhteisiin vierailijat eivät suuresti vaikuttaneet. Eniten lisäarvoa joukkueilleen taisivat tuottaa Tapparan Theo Fleury - krapulaisenakin - ja JyPin Mikael Nylander, joka oli valovuosien päässä siitä turhautuneesta NHL-hylkiöstä, joka puolitoista vuosikymmentä myöhemmin narripaidassa hiihdellessään tuhosi mailallaan Lukon kapteenin Tomi Pettisen silmän ja sen myötä koko kiekkouran”, kirjoittaa Isotalo NHL-komeettojen vierailusta 1994.

Kului kymmenen vuotta.

”Lukko sai erinomaiset vahvistukset. Dwayne Roloson, yksi parhaista SM-liigassa koskaan pelanneista maalivahdeista, kaatoi käytännöllisesti katsoen yksin HIFKn puolivälierissä. Yli kaksimetrinen Hal Gill kuului puolustajien ehdottomaan aateliin, ja hänestä tulikin sittemmin Stanley Cup-voittaja, kertaa Isotalo kautta 2004-2005.

Taas revitään otsikoita NHL-pyrstötähtien visiiteistä:

”Eniten rahaa palaa siellä missä sitä on. Itäiset öljylähteiden ja kaasuputkien omistajat maksavat silmää räpäyttämättä isojen ja pitkien sopimusten haltijoiden vakuutusmaksut, ja dollarimiljonäärien totuttu tulotasokin on KHL:ssa mahdollinen. Palkastaan tinkivät valitsevat Sveitsin, joka on rikkaisiin tottunut turvallinen ja perheystävällinen maa. Suomeen tulleet ovat seurojensa omia tuttuja poikia”, summaa Isotalo.

Todeten, että ehkä näin on hyvä.

Koko kirjoitus: http://kiekkoareena.fi/hokiblogi/643/pyrstotahdet-pistaytyvat