Ja RTK-Palvelu siivoaa tappiot?

Kuvaajan ehdotuksesta Jari Laiho tarttuu jääkiekkomailaan ja on siivoavinaan pihaa. Taustalla kohoaa RTK-Palvelun pääkonttori.
Kuvaan tiiviistyy paljon.


Laiho on Lukon takavuosien luottohyökkääjä, entinen valmentaja ja toiminnanjohtaja sekä nykyinen Rauman Lukko Oy:n hallituksen puheenjohtaja.


Laiho on tehnyt pitkän päivätyön RTK-Palvelussa, jonka leivissä hän edelleen työskentelee.


RTK-Palvelu Oy on valtakunnalliseksi kasvanut siivous- ja kiinteistöhuoltoyhtiö, jonka liikevoittoa ohjataan vuosittain konserniavustuksena tytäryhtiö Lukko Oy:lle.


RTK-Palvelun omistaa, Contineon kautta, Raumalaiskiekkoilun Tuki ry. Yhdistyksen perimmäinen tarkoitus käy ilmi jo sen nimestä.


Mahtuupa kuvaan vielä lempinimi, jolla Laiho Raumalla tunnetaan. Siis Lapa.


Konserniavustusta toista miljoonaa euroa


Kuvan voi nähdä toisellakin tavalla.


Vuosien varrella on kirjoitettu varmaan satoja lehtijuttuja, joissa on vihjailtu tai suoranaisesti kettuiltu, että ”kyllä Lukon kelpaa, kun RTK siivoaa Lukon suuret tappiot”.


Ei sekään tulkinta täysin väärä ole. Konserniavustus on viime vuosina ollut puolentoista miljoonan euron kieppeillä. Joinakin vuosina sitä on maksettu yli kaksi miljoonaa euroa. Yleensä syynä ovat olleet pelaajasiirrot kesken kauden.


Perustellusti voi arvioida, että Lukon liigajoukkue on ollut liian kallis. Etenkin, kun menestystä ei ole tullut. SM-pronssi 2011 päätti viidentoista (15) vuoden mitalittoman jakson.

- Meillä on paketti, joka toimii ammattimaisesti. Vaikka kehäkolmosen sisäpuolella tätä ei ymmärretä, eikä suostuta näkemään, Laiho sanoi Länsi-Suomen haastattelussa.

Mitä hän tarkoittaa? Entä miten Laiho vastasi kysymyksiin poukkoilevasta seurajohtamisesta, puuttuvasta urheilutoimenjohtajasta, konserniavustuksesta ja Lukkoakatemiasta?

Lue vastauksia maanantain Länsi-Suomesta.