Jääkiekkoliitto palkitsee Naisleijonat kultabonuksilla - "Kunnioitamme MM-kisojen lopputulosta"

MM-hopea ei kullaksi muutu, mutta Jääkiekkoliitto päätti palkita Naisleijonat kultabonuksilla. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Jääkiekkoliiton liittohallitus on päättänyt maksaa MM-kotikisoissa hopealle sijoittuneille Naisleijonille menestysbonukset kultamitaleiden mukaan. Suomea Espoossa pelatuissa Naisten MM-kisoissa edustaneet pelaajat saavat kukin näin 7 000 euron palkkion MM-menestyksestään.

Hopeamitalille määritelty bonus olisi ollut 5 000 euroa.

Erikoisjärjestelyyn päädyttiin dramaattisesti päättyneen finaalin jälkeen. Suomi ehti jo hetken juhlia maailmanmestaruutta, mutta Petra Niemisen tekemä jatkoaikamaali päädyttiin lopulta hylkäämään pitkän videotarkastelun jälkeen.

- Kunnioitamme MM-kisojen lopputulosta samalla tiedostaen, että Naisleijonat oli MM-kotikisoissa todella lähellä historiallista MM-kultaa. Haluammekin palkita pelaajat tästä loistavasta suorituksesta. Uskon, että monen suomalaisen sydämessä Naisleijonat voitti MM-turnauksen, vaikka virallinen tulostaulukko toista kertookin, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoo tiedotteessa.

Suomessa naisten maajoukkueen menestysbonukset maksaa Jääkiekkoliitto, jonka lisäksi tänä vuonna bonusten maksuun haluaa osallistua omalla osallaan myös Jääkiekkosäätiö.

- Toivon lämpimästi, että Naisleijonien MM-menestys tuo jatkossa naisten maajoukkueelle lisää tukijoita yritysmaailmasta, Jääkiekkosäätiön puheenjohtaja Kalervo Kummola kannustaa suomalaisyrityksiä mukaan nosteessa olevaan naiskiekkoon.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF ei maksa naisten turnauksista palkintorahoja. Suomen Jääkiekkoliitto on toivonut IIHF:n tuovan palkintorahat miesten tavoin myös naisten MM-turnaukseen, mutta toistaiseksi suomalaisaloite ei ole edennyt toimenpidetasolle.