Jäävuoron tuntihinta Lähdepellolla 90–140 euroa

Jääurheilun harrastajat odottavat innokkaasti Lähdepellon harjoitusjäähallia. Hyvältä näyttääkin. Kahden kaukalon halli on valmistumassa kuin joululahjaksi, todella kovaksi paketiksi.

– Jää saadaan halliin mahdollisesti jo itsenäisyyspäivän paikkeilla. Jäävuorot alkavat pyöriä joulukuun 17. päivästä lähtien, kertoo Tuki-Areena Oy:n hallituksen puheenjohtaja Rauno Mokka.

Rakennustöiden etenemistä on seurattu tiiviisti. Mutta yksi aivan olennainen asia on jäänyt vähemmälle huomiolle: mitä jäävuorot maksavat?

– Ensimmäistä hinnastoa laaditaan. Näyttäisi, että prime time -jääajan hinnaksi muodostuu noin 140 euroa tunnilta, vastaa Mokka.

Tätä parasta, ja samalla kalleinta, käyttöaikaa olisi arkisin noin klo 15.30–21 ja viikonloppuisin klo 9–21.

– Arkiaamujen tuntihinta voisi olla 110–120 euroa ja päivävuorojen noin 90 euroa, kertoo Mokka.

Hänen mukaansa omistajan vahva tahtotila on, että joka viikko olisi viitisen tuntia ilmaisvuoroja omatoimiselle harjoittelulle ja muutama ilmainen yleisövuoro.

Mihin hinnoittelu perustuu?

– Kustannuksiin. Tarkoitus on, että halliyhtiö pyrkisi aina tekemään nollatuloksen, sanoo Mokka.

– Lappeenrantaan valmistui pari vuotta sitten samanlainen kahden kaukalon halli, jonka pääomakulut ovat jo pienemmät. Siellä prime time -tunti maksaa noin 140 euroa ja hinnoittelu on muutenkin aika lähellä kaavailemaamme.

Nollatulokseen pääsemiseksi hallin kaikki kustannukset pitää saada kerättyä käyttäjiltä. Halliin myytävät mainokset kattavat osan kuluista ja alentavat suoraan jääaikamaksuja.

– Sen tiedämme, että jäähallin rakentaminen tulee maksamaan noin 5,5 miljoonaa euroa, josta 750 000 saimme valtiolta. Raumalaiskiekkoilun Tuki antoi osakepääoman, 400 000 euroa. Loppu on pankkilainaa ja Tuen pääomalainaa, joille maksamme korkoja.

– Jäähallin käyttömenoissa on kolme isoa erää: rahoitus ja poistot, henkilöstö sekä energia. Tuki-Areenan todelliset käyttökustannukset selviävät vasta ajan kanssa.

Eurajoen jäähallin liikevaihto on noin 450 000 euroa, Rauman kaupunki ilmoitti Äijänsuon harjoitusjäähallin käyttökuluiksi viime vuonna 354 000 euroa. Näissä on vain yksi kaukalo, kun Lähdepellolle tulee kaksi.

– Vanhempien hallien pääomakulut ovat luonnollisesti pienemmät kuin uudessa hallissa, lisää Mokka.

Jäävuorot varataan Janne Mäkitalolta Lukko ry:n toimistosta. Vakivuorojen varaajilla on mahdollisuus käyttää Tuki-Areenan liikuntasalia ja varata oma välineiden kuivaustila.