Jälleen yksi hyppy yksilölajeista lätkään – uintivalmentaja Malvela JYPin tiimiin

Marko Malvela on tuttu kasvo Jyväskylän urheiluelämässä. Kuva: Jiri Halttunen

Lauri Merikiven nousu A-nuorten penkin takaa ei jää ainoaksi muutokseksi JYPin liigajoukkueen valmennusryhmässä.

Uintivalmentajana tunnetuksi tullut Marko Malvela, 47,  toimii JYPin valmennuksen psykologisena tukena seuraavien kahden kauden ajan.

JYP, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus (KiHu) sekä Jyväskylän Urheiluakatemia (JUA) syventävät yhteistyötään mahdollistamalla Marko Malvelan työpanoksen JYPin valmennuksen tukena. Malvela työskentelee JYPissä sekä valmentajien että pelaajien kanssa.

Marko Malvelalla on yli kahden vuosikymmenen työkokemus huippu-urheilun parissa työskentelemisestä. Yksilöurheilussa hän on toiminut pitkään uimareiden tukena kansainvälisellä tasolla. Joukkueurheilusta Malvelalla on laaja kokemus palloilun kotimaisissa pääsarjoissamme, niin jalka-, kori- kuin pesäpallossakin.

Jääkiekossa Malvela on tuttu mies Hippoksen ympäristössä Jyväskylässä. Hänellä on takanaan jo useiden vuosien laadukas yhteistyö kolmen JYPissä nykyisin vaikuttavan valmentajan eli Lauri Merikiven, Jukka Ahvenjärven sekä Jarkko Hyytiän kanssa.

Merikiven jälkeen A-nuoria luotsaa jatkossa 32-vuotias Jaakko Heikkilä. JYPin A-nuorten apuvalmentajana toimineen Heikkilän sopimus on vuoden mittainen.

Heikkilä on siviilikoulutukseltaan insinööri, mutta hän tavoittelee ammattivalmentajan uraa jääkiekossa.

– Jaakon ahkera työpanos JYPin A-nuorissa on todistanut ympäristölle että ”puheet ja teot” ovat tasapainossa keskenään. Jaakko on omalla arkityöllään tehnyt itsensä JYPille luonnolliseksi valinnaksi, kun Merikiven lähdön hetkellä mietimme seuraavaa päävalmentajavalintaa A-nuoriin, urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari perustelee Heikkilän valintaa.

Lisää aiheesta

Yllätys, joka ei ollut yllätys – JYP pestasi uuden päävalmentajan omista A-nuorista