Jälleen yksi Lukon nuori mestari vaihtaa maisemaa – sopimuksessa mielenkiintoinen kuvio

Niklas Gröndlund viihtyi Lukossa viisi kautta. Kuva: Elmeri Elo/AOP

Rauman Lukon A-nuorten mestareihin kuuluva Niklas Grönlund siirtyy Mestikseen. TuTo kertoo nettisivuillaan solminensa puolustajan kanssa vuoden sopimuksen.

Grönlund, 21, siirtyi Lukkoon kasvattajaseurastaan Karhu-Kissoista vuonna 2018. 

Hän pelasi Lukossa A-nuorten SM-sarjaa peräti viidellä kaudella ja oli voittamassa mestaruuksia 2021 ja 2022. Otteluja A-nuorten SM-sarjassa kertyi pudotuspelit mukaan lukien 187 (8+15=23).

Viime kaudella Grönlund pelasi lisäksi viisi Mestis-peliä KeuPassa. Lukon edustusjoukkueessa hän on esiintynyt yhdessä CHL-pelissä kaudella 2021–22.

Mielenkiintoinen kuvio Grönlundin sopimuksessa on se, että hän harjoittelee kesän Vaasan Sportin liigajoukkueen kanssa.

– Grönlund on nuori puolustava puolustaja, joka saa hyvän kesäharjoittelukauden Vaasassa alle ja siirtyy ensi kaudeksi meille ottamaan seuraavaa steppiä urallaan, TuTon urheilukoordinaattori Jouni Virpiö kommentoi seuran nettisivuilla.

TuTo ja Sport ovat sopineet pelaajayhteistyöstä myös maalivahti Jere Huhtamaan sekä hyökkääjien Joel Kerkkäsen ja Miika Tiihosen kanssa.

Kerkkänen ja Tiihonen yrittävät kesän ansaita liigasopimusta Vaasasta, mutta jos se ei onnistu, he siirtyvät TuTon sopimuspelaajiksi.

Huhtamaa palaa joka tapauksessa syksyllä Turkuun vuokrasopimuksella. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari pelasi TuTossa kaudella 2021–22 ennen kuin siirtyi SaiPan sopimuspelaajaksi. 

Lukon A-nuorten kausien 2020–22 mestarijoukkueissa pelanneista pelaajista useampi on jatkanut uraansa Mestiksessä.

Tällä kaudella sarjassa pelasivat muun muassa Alex Mäkelä (Hokki), Eppu Karuvaara (Hermes), Noel Pietilä (IPK), Jesse Ruotsi (Ketterä), Leo Ring (KeuPa HT), Valtteri Lindroos (RoKi), Aleksi Kenttämaa (RoKi) ja Wiljami Myllylä (Hermes).

Maalivahti Mäkelä vaihtoi hiljattain osoitetta Forssan Palloseuraan.

Lisää aiheesta

Lukossa mestaruuden torjunut maalivahti löysi uuden seuran – tshekkipuolustaja palaa kotimaahansa