Jalonen sai hatun kypärän päälle

Lukon hopeakauden 1987–1988 muistelut jatkuvat. Kauden ensimmäisessä Satakunnan derbyssä Lukon Jari Torkki ja Ässien Jari Levonen – tämä nykyinen huipputuomari – painivat.

Se ei ollut ainutkertaista. 22-vuotias syksyllä NHL-leirillä käynyt Torkki ja vuotta nuorempi Levonen olivat ehtineet nuhjata jo junnuissa.

Sen sijaan tämä paikallispeli muistetaan puolustaja Samu Jalosen hattutempusta. Varsinkin, kun tuohon aikaan paikallinen vaatekauppa lahjoitti komean knallin kolmen maalin tekijöille – ja Uusi Rauma teki sivun jutun tapauksesta.

Kolmesta maalistaan Jalonen iski kaksi ylivoimalla.

– Meillä on sellainen harjoiteltu kuvio. Tehtäväni on mennä vastustajan pakkien väliin maskiksi ja irtokiekkojen ronkkijaksi, kertoi Jalonen.

Lukko vei peliä suvereenisti ja voitti 5–1. Ässien valmentaja Tapio Flinck piti kuitenkin joukkueensa esitystä tyydyttävänä.

– Jää vain pohtimaan millainen Ässät on sen huonon päivän tullen? Jäi vahvasti se kuva, että porilaisryhmä jää auttamatta muiden kelkasta, eikä pysty sinnittelemään viime vuoden tapaan, analysoi UR-toimittaja

Pauli Uusi-Kilponen

.

Pakke meni asioiden edelle arviossaan. Ässät sijoittui seitsemänneksi. Mutta seuraavalla kaudella porilaisjoukkue putosi SM-liigasta.

Mainittu Flinck sai potkut Ässistä, mutta pääsi valmentamaan liigaan noussutta Joensuun Kiekko-Poikia. Flinck teki historiaa, kun JoKP hävisi seuraavana keväänä liigakarsinnoissa Ässille. Entisen maajoukkuepakin valmennusura huipulla päättyi siihen.

Jalonen on Forssan poikia. Hän Lukossa kuusi kautta liigaa. Hopeakaudella hän teki 12 ja seuraavalla kaudella 13 maalia. Paikallismedia yritti lanseerata Samulle lempinimeä ”Piiska”. Kas kun HIFK:lla oli Pertti ”Ruoska” Jalonen.

Jalonen, 50, asuu Forssassa ja työskentelee myynti-insinöörinä.

www.kiekkoareena.fi