Jalosen Pietari-sopimukselle varmistus, liitolle korvaus


Jääkiekon A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen siirtyy oman toimensa ohella valmentamaan KHL-seura Pietarin SKA:ta.

- Jalonen valmentaa maajoukkuetta normaalisti kauden kansainvälisissä turnauksissa. Huhtikuussa Jukka tulee mukaan heti viimeisen SKA:n pelin jälkeen ja luotsaa maajoukkuetta sovitun mukaisesti Tshekin EHT-turnauksessa ja MM-kotikisoissa, koska KHL-kausi loppuu jo huhtikuun puolivälissä, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo.

Kummola myös sanoo koko ajan tienneensä, että Jalosen tavoitteena on siirtyä toukokuun lopussa päättyvän Leijona-pestin jälkeen Venäjälle valmentamaan.

- Kun tällainen mahdollisuus tuli nyt yllättäen eteen, ei liitto halunnut olla sopimuksen esteenä. Arvostamme kovasti sitä työtä jota Jukka on kuuden vuoden ajan maajoukkueessa tehnyt, eikä meillä ole syytä olla päästämättä häntä Pietariin. Lisäksi MM-kisojen pelaajista merkittävä osa tulee todennäköisesti KHL:sta, joten tämä ratkaisu antaa erinomaiset mahdollisuudet myös seurata potentiaalisia kisapelaajia.

Merkitystä oli myös sillä, että rikas SKA maksaa korvausta jääkiekkoliitolle.

Jalonen itse kiittää Jääkiekkoliittoa myötämielisestä suhtautumisesta KHL-pestiin.

- Valmentajalle tämä on ainutkertainen mahdollisuus. Hyppään nyt viiden ja puolen vuoden tauon jälkeen mukaan päivittäiseen valmennukseen yhdessä Euroopan parhaista jääkiekkojoukkueista. Uskon, että maajoukkue hyötyy SKA:ssa saamastani opista kevään MM-kisoissa, kun pääsen taas käytännön työhön huippuluokan pelaajien ja valmentajien seurassa, Jukka Jalonen kommentoi uutta sopimustaan.

Jalosen rinnalla Leijonien valmennustiimissä toimivat HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ja Rauman Lukon maalivahtivalmentaja Ari Moisanen. Pelaajatarkkailuun osallistuvat lisäksi GM Jari Kurri ja Jere Lehtinen.

Kauden 2013–14 valmennuskolmikon muodostavat päävalmentaja Erkka Westerlund ja apuvalmentajat Lauri Marjamäki ja Hannu Virta, joiden sopimus alkaa kesäkuussa 2012.