Janne Grönvall solahti KooKoon valmennusryhmään – "Motivaatio on kova"

Janne Grönvall nähdään ensi kaudella taas liigajoukkueen vaihtoaitiossa. Kuva: Esa Urhonen

Raumalainen Janne Grönvall palaa jääkiekkoliigaan kahden välivuoden jälkeen. Grönvall, 48, toimii ensi kaudella Kouvolan KooKoon apuvalmentajana.

Pelaajauransa keväällä 2010 lopettanut Grönvall on tähän asti valmentanut vain Tampereen Tapparassa, jota hän edusti pelaajana peräti 13 kaudella.

Ensin Grönvall toimi kaudet 2011–16 Tapparan A:n apuvalmentajana, sitten vuoden verran saman joukkueen päävalmentajana ja lopulta kaudet 2017–20 Tapparan liigajoukkueen apuvalmentajana.

Lisäksi hän on toiminut apuvalmentajana eri nuorisomaajoukkueissa. Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kanssa hän voitti maailmanmestaruuden keväällä 2016.

– Motivaatio on kova päästä taas arjen valmennukseen ja tuoda oma osaaminen ja kokemus KooKoon käyttöön. KooKoossa on tehty hyvää työtä viime vuosina ja tästä on hyvä jatkaa, Grönvall kommentoi seuran verkkosivuilla.

KooKoon päävalmentajana jatkaa Olli Salo, ja apuvalmentajista myös Tommi Satosaari ja Janne Juppo ovat edelleen mukana valmennusryhmässä.

Uudeksi apuvalmentajaksi KooKoo saa Sami Heleniuksen – siis nimenomaan sen Sami Heleniuksen, joka aikanaan pelasi 155 NHL-ottelua pääasiassa tappelijan roolissa. Pelaajauransa jälkeen Helenius on toiminut muun muassa Suomi-sarjassa Haukkojen päävalmentajana.