Jari Ojala johti Eurajoen Veikot kauden ensimmäiseen voittoon

Useamman vuoden Eurajoen Veikkojen runkopelaajiin lukeutuneen Jari Ojalan piti ottaa tämä kesä leppoisasti, mutta toisin kävi. Hänelle tulikin eteen ehkä uran erikoisen pesiskesä.

– Piti vain tämä kausi vetää vain Maakuntasarjaa, mutta nyt olen ollut siellä viuhkassa ja pelannut. Nyt Suomensarjassa on sama homma. Se siitä leppoisasta kesästä, hän naurahtaa.

Ojala ehti paluunsa jälkeen pelata kaksi peliä Suomensarjaa, kun tuli eteen yllättävä kutsu tuurata Veikkojen pelinjohtajana. Alkukauden luotsannut Mika Turpela ei jatka pelinjohtajana, eikä viuhkaan valittu Jari Kortelainen päässyt Jokioisille paikalle.

Ojalan debyytti menikin mallikkaasti, sillä joukkue haki Jokioisilta kaksi pistettä jaksoin 1–2 (9–7, 1–2, 1–2). Koetukselta matkaan tarttui siis yhtä paljon pisteitä kuin koko alkukaudelta yhteensä.

– Olimme hyvin rentoutuneella mielellä. Lähdimme tekemään ihan uutta juttua.

– Alkuun saimme hyvin viisi juoksua. Sitten annoimme pari räpylästä, ja sitten Koetus löi muutaman vastustamattomasti väliin, Ojala luonnehtii.

Hänen mukaansa joukkue osoitti kovaa tahtoa, kun onnistui vielä toisella jaksolla ja supervuorossa kääntämään tililleen kauden avausvoiton.

– Nyt oli sellaista halua kuin kuuluukin. Kun pallo näytti menevän läpi, niin se vielä syöksyttiin kiinni. Se oli iso tekijä voitossa.
Ojalan Suomensarjan voittoprosentti pelinjohtajana on lauantain jälkeen puhdas sata.

Hän kuitenkin lupaa antaa viuhkan Jari Kortelaiselle, joka tarttuu Veikkojen ohjaksiin runsaan puolentoista kauden tauon jälkeen.

– Aiheutettiin nyt hänelle vähän paineita, että voittoputken pitäisi jatkua, Ojala naurahtaa.

Lauantain avausvoitolle on mahdollisuus etsiä kaveria ensi kertaa kotikentällä 11. heinäkuuta, kun vastaan asettuu Turku-Pesis.

Sarjajumbona oleva Veikot nousi nyt kolmen pisteen päähän Jokioisista. Kauden päätyttyä sarjan viimeiseksi jäänyt putoaa Maakuntasarjaan.

– Tässä sarjassa on vielä ihan kaikki auki, Ojala muistuttaa.