Järkevä työmyyrä jengiin

Olli Sipiläinen on saavuttanut jääkiekkoilijana paljon. JYPissä hän voitti kaksi Suomen mestaruutta ja kaksi SM-pronssia, ja Jukureista muistoksi jäi Mestiksen mestaruus ja kolmossija.

Hänen tarinansa olisi voinut kuitenkin olla toisenlainenkin. Sipiläinen nousi Imatran Pallo-Veikoissa pesäpallon pääsarjatasolle asti. Vuonna 1995 hän kantoi IPV:n paitaa viidessä ottelussa ja merkkautti tilastoihin yhden tuodun juoksun.

Vaaka kallistui jääkiekon suuntaan, ja ratkaisu osoittautui oikeaksi viimeistään keväällä 2000, kun SaiPa poimi hyökkääjän 2. divisioonaan valahtaneesta Imatran Ketterästä.

Taustojaan Sipiläinen ei toki ole unohtanut. Hän vei viime kesänä Kanada-maljan Imatralle ja IPV:n peliin.

Seitsemän vuotta


Jyväskylässä

Nyt mies on ensimmäistä kertaa lännessä. Maanantaina hän vuodatti ensimmäistä kertaa hikeä Lukon treeneissä.

– Seitsemän vuotta meni Jyväskylässä. Se on aika pitkä aika yhdessä seurassa. Lukko on perinteikäs seura, ja täällä on mahdollisuuksia pärjätä, Sipiläinen perustelee.

Raumalla odotti myös tuttu valmentaja, JYPin menestyksen luonut

Risto Dufva

. Siirrossa oli paljon samaa kuin Filip Riskan saapumisessa Lukkoon. Molemmat hyökkääjät olivat tärkeitä työmyyriä JYPin mestarijoukkueissa.

Sipiläinen on tunnettu hyvänä luistelijana ja erinomaisena alivoimapelaajana. JYPissä hän oli fanien pitämä pihviketjun laituri.

– Aika tasainen pelaaja. Pystyn joka ilta suoriutumaan omasta hommastani. Viisasta ja järkevää pelaamista, kovaa työtä, Sipiläinen lupaa antavansa Lukolle.

Verkko heiluu


alivoimalla

Päättyneellä sesongilla Sipiläinen, 36, kokosi uransa parhaat tehopisteet. Puolustavaan rooliin tottunut laituri teki 11 maalia, joista kolme syntyi alivoimalla. Parempaan saldoon ei liigassa pystynyt kukaan.

– On se ihan hyvä lukema tuolla peliajalla ilman ylivoimaa, Sipiläinen arvioi.

– Mutta itselläni ei ole mitään pistetavoitteita. Lähden tekemään ihan sitä oman ruudun hoitamista ja esimerkin näyttämistä.

JYPin kanssa


viidesti välierissä

Jos puhutaan voittamisen kulttuurista, Sipiläiselle se on tuttua. Hän oli JYPin kanssa viidesti peräkkäin välierissä, ja vain 2011 pudotuspeliurakka päättyi ilman mitalia. Tuolloin Lukko löi JYPin pronssipelissä.

– Niissä joukkueissa porukka oli erittäin yhtenäistä. Oltiin yhdessä kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella, ja runko pysyi pitkään samana.

Iso tekijä menestyksessä oli myös Dufvalla, joka Sipiläisen mielestä sai puristettua joukkueista irti sen, mitä puristettavissa oli.

Niin kävi myös Raumalla.

– Ainakin viime vuonna näytti, että täällä ollaan oikealla tiellä. Lukko sai puristettua kelpo suorituksen, Sipiläinen huomauttaa ja täyttää palautusjuomapullon.

Duunari on tarttunut töihin.