Jasu koki älypuhelinyllätyksen HPK:ssa

Juhani Jasu on ollut hieman ihmeissään siirryttyään Lukosta HPK:hon. Kokeneessa raumalaisjoukkueessa ei näprätty läheskään yhtä paljon älypuhelimen ruutua.

– Pelireissuilla kaikki ovat naama kiinni jonkun laitteen ruudussa. Kaikki laturipaikat ovat bussissa ja kopissa jatkuvasti varattuna, Jasu naurahtaa.

27-vuotias Jasu heitti kaikkien hänen ikäistensä olevan jo sosiaalisessa mediassa. Ehkä aivan kaikki alle kolmekymppiset eivät vielä ole somessa, mutta määrä kasvaa koko ajan.

Ajan henki. Pääministeri Aleksander Stubb ja Riku Riihilahti nappasivat selfien Urheilugaalassa.​
Ajan henki. Pääministeri Aleksander Stubb ja Riku Riihilahti nappasivat selfien Urheilugaalassa.​


Sosiaalinen media ei ole mullistanut vain urheilujoukkueiden pelireissuja, vaan koko maailman. eMarketerin tutkimuksen mukaan vuonna 2013 yksi neljäsosa (24,4 prosenttia) maailman ihmisistä käytti jo jotakin sosiaalisen media palvelua.

Pohjois-Amerikassa määrä oli yli 50 prosenttia ja Länsi-Euroopassa yli 40 prosenttia ihmisistä.
Suomessa oli noin kolme miljoonaa somettajaa eli yli puolet väestöstä. Luku oli kasvanut vuodesta 2011 vuoteen 2013 puolella miljoonalla ihmisellä ja tulee kasvamaan vuoteen 2017 mennessä vielä puolella miljoonalla.

Samalla kun vanhempi sukupolvi vasta harkitsee jalkautumista someen, nuoremmilla sometrendit jo vaihtuvat. 

– Itsestä tuntuu, että omassa kaveripiirissä Facebook alkaa olla jo vanha juttu. Tuntuu, että Instragram (kuvien jakopalvelu) on tällä hetkellä ykkösjuttu, koska juuri kuvat tuntuvat kiinnostavan ihmisiä, Juhani Jasu toteaa.

Yksi Jasun joukkuetoveri Heikki Liedeksen Instagram-kuvista on kiinnostanut ihmisiä hieman enemmän. Hän nappasi selfien lauantaina pelatun Kärpät-ottelun alkulämmöstä. Liedes kertoi Jatkoaika-sivustolle saaneensa sillä noin sata uutta seuraajaa. 

Missä kulkee raja, koska urheilija voi ottaa selfien? Lisää aiheesta torstain Länsi-Suomessa.