Jatkoaika: TPS:n valmennustiimiin Raumalta tuttuja miehiä – urheilujohtaja Urama kuittasi Länsi-Suomelle: "Asioista tiedotetaan varmasti lähiaikoina"

Risto Rosendahl on vastannut Lukon fysiikkavalmennuksesta. Tässä hän pistää ylös Kristian Pospisilin testituloksia. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Turun Palloseura saa ensi kaudeksi miesten jääkiekkoliigan joukkueensa valmennustiimiin reippaasti raumalaisosaamista.

Jatkoajan tietojen mukaan TPS:n valmennustiimiin liittyvät maalivahtivalmentaja Ari Moisanen, fysiikkavalmentaja Risto Rosendahl ja apuvalmentaja Kimmo Rintanen. 

Jo aiemmin Rosendahlin ja Moisasen sopimuksista kuiskutteli TPS:n asioista hyvin perillä oleva Iltalehden toimittaja Timo Kunnari pikaviestipalvelu Twitterissä.

Länsi-Suomen tietojen mukaan Rosendahlin ja Rintasen sopimukset ovat julkaisuvalmiita, mutta Moisasen sopimuksen kohdalla tilanne on vielä hänen KHL-kuvioidensa takia hiukan auki.

Kiinnityksistä vastaa pyhärantalainen Rauli Urama, joka siirtyy tulevaksi kaudeksi Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajan paikalta TPS:n urheilujohtaksi.

– Asioista tiedotetaan varmasti lähiaikoina, Urama kuittasi Länsi-Suomelle maanantai-illalla.

TPS:n loppukauden päävalmentaja Marko Virtanen siirtyy ensi kaudeksi Lukon organisaatioon A-nuorten valmentajaksi. Ensi kaudeksi TPS:n päävalmentajaksi tulee Raimo Helminen.

Raumalta Turun suuntaan siirtyy Rosendahl, 40. Entinen huippupikaluistelija työskenteli Lukossa leivissä kuntovalmentajana pitkän pätkän vuodesta 2008 lähtien. Hän aloitti Lukossa samaan aikaan, kun Urama siirtyi Tapparasta Lukon päävalmentajaksi kausiksi 2008–2012.

Rosendahlin oppeihin on luottanut Lukon pelaajien lisäksi kesäharjoittelussaan muun muassa NHL-seura Minnesotan Wildin kapteeni Mikko Koivu.

Uramalle tuttu mies on myös Moisanen, joka kouli Lukon maalivahteja koko 2000-luvun ennen siirtoaan Venäjälle vuonna 2013.

A-maajoukkueen maalivahtivalmentajaksikin noussut Moisanen aloitti kauden pitkäaikaisessa työnantajassaan Kazanin Ak Barsissa, mutta sopimus purettiin lokakuussa.

Moisanen piipahti kotimaisemissa Raumalla, mutta lähti marraskuussa valmentamaan veskareita toiseen KHL-joukkueeseen Tseljabinskin Traktoriin.

Toisin kuin moni muu kiekkosarja, KHL ei ole vielä laittanut kautta kokonaan pakettiin, vaan ilmoittanut pudotuspelien olevan tauolla 10. huhtikuuta saakka.

Moisasen Traktorin kausi päättyi runkosarjaan, mutta esimerkiksi raumalaispuolustaja Jesse Virtasen edustama Ak Bars odottaa vielä välieräjoukkueena päätöstä kauden jatkumisesta.

Jatkuvuutta TPS:n valmennustiimissä edustaa Rintanen, 46.

Lukon kasvatin peliura loppui Sveitsissä keväällä 2012. Kaudesta 2014–15 lähtien hän on toiminut apuvalmentajana TPS:ssä, jossa myös urallaan pelasi.

Jatkoajan mukaan TPS:n nykyinen fysiikkavalmentaja Vesa Vuori jatkaa seuran junioriorganisaatiossa. Nykyisen maalivahtivalmentajan Fredrik Norrenan ja apuvalmentajan Sami Salon työnantajista ei ole tietoa.