Jazz vahvisti: Aleksi Toivonen siirtyy Raumalta Poriin

Aleksi Toivonen vaihtaa sinikeltaisen Jazzin punaiseen väriin. Kuva: Juha Sinisalo

FC Jazz vahvisti torstaina pelaajasiirron, josta Länsi-Suomi torstain lehdessä kertoi. Puolustaja Aleksi Toivonen, 20, siirtyy Pallo-Iiroista Poriin.

Jazzin nettisivuilla kerrottiin, että Toivonen vakuutti päävalmentaja Seth Abladen loppuvuoden harjoitusjakson aikana.

– Meillä on ollut joukkueen rakentamisessa tällä hetkellä tavoitteena löytää aktiivisia ja eteenpäin haluavia pelaajia. Aleksi on ollut fyysisiltä ominaisuuksiltaan harjoituksissa erinomainen ja tullut koppiin hyvällä asenteella, Ablade sanoi.

Toivosen sopimus Jazzin kanssa on kaksivuotinen, mallia 1+1.

– Joukkueessa on kiva meininki kopissa ja taitavia pelaajia. Harjoitukset ovat olleet monipuolisia ja pallollisten harjoitusten lisäksi on fysiikkaa ollut tässä kohtaa paljon. Kropassakin tuntuu, että tosissaan on harjoituksissa menty.
Iiroissa Toivonen on pelannut Kakkosta, Kolmosta ja Nelosta.

– Toivottavasti ensi kesänä pääsen näyttämään osaamistani mahdollisimman monessa pelissä. Poriin olen tullut ottamaan seuraavia kehitysaskeleita ja taistelemaan joukkueen eteen. Tulevana kautena tavoitteena on myös onnistua maalinteossa, ainakin kerran.

FC Jazzilla on kasassa 20 pelaajasopimusta. Seura kertoi joukkueen alkavan olla uomissaan, mutta muutaman pelaajan kanssa käydään vielä neuvotteluita.

Viime kaudella Porissa pelanneiden Nigerin maajoukkuepelaajan Fatoghoma Kourouman ja brasialaisen Nicolas Gomes Ramosin sopimuksissa olevia optioita seura tarkastelee alkuvuoden aikana.