JES!!! Huusi Dufva

Lukko otti hienon päänahan Jokereista. Toisesta erästä asti Lukko kärvisteli tappioasemassa, mutta nousi lopulta kolmannen erän lopussa tasoihin ja nappasi vielä lisäpisteenkin rankkareilla. Rankkareissa ainut onnistuja oli Mikkel Bödker, joka viimeisteli ammattimiehen varmuudella kiekon pussiin. Petri Vehanen piti rankkareissa maalinsa puhtaana ja varmisti toisen pisteen jäämisen Raumalle.

- Meillä oli kolmen haasteen peli. Erinomainen vastustaja, energiahaaste ja erikoistilannepelaaminen. Tuohon viimeiseen meinattiin kaatua, mainitsi Risto Dufva.

Lukko pääsi johtoon avauserässä Lauri Tukosen tekemällä ylivoimaosumalla, mutta ylivoima oli muuten luokatonta. Jokerit pääsi Lukon ylivoimien aikana luomaan useampia vaarallisia paikkoja kuin kettulauma. Tätä kuvastaa hyvin Narripaitojen alivoimalla tullut 3-1-hyökkäys. Ainoastaan huono viimeistely piti Lukon verkon puhtaana.

Toisessa erässä sitten ison kirkon pojat näyttivät mallia ylivoimapelaamisesta. Ensin Jarkko Ruutu iski riparin väkisin sisään ja minuuttia myöhemmin seuraavalla ylivoimalla Ilari Filppula onnistui siirtämään Jokerit maalin johtoon. Jokerien ylivoima oli kyllä hienoa katsottavaa. Kiekkoa liikutettiin mallikkaasti ja vaarallisia tilanteita tuli jatkuvasti.

Kolmas erä oli kotijoukkueen hallintaa, mutta tasoitusosumaa saatiin odottaa erän loppupuolelle asti. Juhani Jasu nousi illan sankariksi länttäämällä kiekon pussiin Bödkerin loistavasta syötöstä. Hallin katto nousi muutaman sentin ilmaan sen huutomyrskyn voimasta, joka tuli tuon maalin jälkeen.

- Ollaan näytetty luonnetta kahdessa viimeisessä pelissä. Tänäänkin olisi ollut niin helppoa antaa periksi, mutta kaikista hyvistä syistä huolimatta, ei annettu periksi, vaan tuotiin positiivisuutta tekemiseen. Jokerien ylivoimamaalien jälkeen olisi voinut valahtaa sukkiin, mutta taisteltiin hyvin. Pikkuhiljaa alkaa tuntumaan siltä, että kyllä tästä Rauman Lukosta tulee vielä hyvä jääkiekkojoukkue, kiitteli RD.

Tästä on hyvä lähteä viettämään maaottelutaukoa. Alkuviikon epäonnistumisen jälkeen, tästä tuli kaiken kaikkiaan raumalaisittain mainio viikko.

Dufva oli vielä päättänyt varmistaa, että toimittajienkin syke saadaan nousemaan, huutamalla täysillä lehdistötilaisuuden lopuksi: "JES!!!". Taisi tehdä hyvää tämä voitto myös valmennukselle.

Illan pyöräytys, Justin Azevedo

Azevedo yritti rankkareissa ns. Spin-O-Rama maalia, mutta viimeistely jäi pienestä kiinni. Ehkä ensi kerralla nähdään jo onnistunut suoritus.

Illan fanien taisto

Raumalle oli saapunut bussilasteittain helsinkiläisiä. Kovaa meteliä pidettiin kummallakin puolella hallia ja tunnelma oli hieno. Jokerifanien touhu meni lopussa kuitenkin överiksi, kun alettiin huutaa "tuomarit kuolee matsin jälkeen". Kannustaminen on hieno juttu, mutta jokin raja siinäkin pitäisi olla. Raumam bojille kymmenen pistettä ja papukaijamerkki siitä, että mauttomuuksiin ei olla menty missään vaiheessa.

Maalintekijät:

1-0 Lauri Tukonen YV (Justin Azevedo, Tommi Kovanen)

1-1 Jarkko Ruutu YV (Nichlas Hardt, Erik Karlsson)

1-2 Ilari Filppula YV (Riku Hahl, Valtteri Filppula)

2-2 Juhani Jasu (Mikkel Bödker, Ryan Caldwell)

3-2 Bödker RL