Raumalla tehtiin maailmanennätys! – Jesse Rakkolainen rullaili itsensä Guinnessin ennätystenkirjaan

Training Housen omistaja Aleksis Lehtinen toivoo, että hänen tiloissaan tehty maailmanennätys poikisi salillekin jotain positiivista. Kaikki näkyvyys kelpaa, mutta vielä enemmän kelpaisi jonkinlainen koronatuki.

| Päivitetty

Training Housen salin lattialla saattaa silloin tällöin maata uupuneita urheilijoita, mutta lauantaina mustalla matolla pötkötti maailmanennätyksen tehnyt mies. Jesse Rakkolainen oli aplodinsa ansainnut, sillä hän onnistui rutistamaan minuutin mittaisen suorituksen, jonka pitäisi kelvata Guinnessin ennätystenkirjaan.

Rakkolainen onnistui oikaisemaan itsensä voimapyörällä minuutin aikana yhteensä 35 kertaa. Entinen ennätys oli 27 suoritusta.

– Tuntuu todella hyvältä, todella hyvältä. 30 oli tavoite, joten tämä meni ihan yli odotusten, Rakkolainen iloitsi.Ennätysyrityksen siemen kylvettiin oikeastaan jo kymmenisen vuotta sitten Eurajoen kunnan kuntosalilta. Punttisaliharjoittelua harrastanut Rakkolainen innostui kokeilemaan välinettä, jonka hänen kaverinsa salille toi kokeiltavaksi: voimapyörää.

Myös vatsapyöränä tunnettu voimapyörä on väline, jossa tartutaan käsillä kahvoihin ja rullataan vartalo pitkäksi. Liike kysyy kehonhallinta, erityisesti vatsalihaksia.

Maailmanennätystä todistanut toimittaja pääsi kokeilemaan liikettä ennätyslaitteella. Paine alaselässä oli sitä luokkaa, että kroppa tuntui katkeavan kahtia.

– Keskikroppa täytyy pitää tiukkana, selkä ei olla notkolla, eivätkä olkapäät retkahtaa. Monet, jotka koittavat, sanovat, että selkä tai olkapäät eivät kestä. Minullakin pahin jomotus oli tuon minuutin jälkeen etuolkapäissä, Rakkolainen kertoi.

Nykyään Rakkolainen, 26, rullailee voimapyörän kanssa kuin jojo, mutta ei hänkään ollut mestari aloittaessaan – jos on sitä omasta mielestään vieläkään.

– Juu, en näe itseäni eksperttinä. En välttämättä lähtisi muita niin hirveästi opettamaan, mutta itsellä se näyttää toimivan, Rakkolainen hymyili.Kun hän otti voimapyörän osaksi harjoitusohjelmaa muutaman kerran viikossa, tulokset alkoivat kehittyä. Liike alkoi sujua niin hyvin, että Rakkolainen päätyi mielenkiinnosta tarkistamaan, olisiko hänen mahdollista rullailla itsensä Guinnessin kansien väliin.

Maailmanennätyksen yrittäminen ei lopulta ollut kovin vaikeaa, vaikka yhteydenoton jälkeen vastausta Guinnessin päästä saikin odotella kolmisen kuukautta. Kunhan videoitu suoritus on tarkastettu ja hyväksytty, Rakkolainen on virallisesti ennätysmies.

– Käsittääkseni tämä on nyt ihan virallinen maailmanennätys, kun se Guinnessin maailmanennätyskirjassakin on. Joku kävi vastaavaa ilmeisesti Ennätystehtaassakin yrittämässä, mutta en ole tietoinen, että kukaan olisi tehnyt parempaa tulosta. Ja jos on, rikon senkin, Rakkolainen naurahti.

Hygieniakulut ovat nelinkertaistuneet, mutta se on kuntosaliyrittäjän mielestä koronan hyviä puolia

Training Housen omistaja Aleksis Lehtinen toivoo, että hänen tiloissaan tehty Guinnesin maailmanennätys poikisi salillekin jotain positiivista. Kaikki näkyvyys kelpaa, mutta vielä enemmän kelpaisi jonkinnäköinen koronatuki.

– Paljon on ollut lupauksia, että menetettyihin tuloihin saataisiin korvausta. Hyvin vahvasti näyttää, ettei meille ainakaan mitään ole tulossa, Lehtinen harmittelee.

Hän avasi salin Hakunintielle alkuvuodesta 2016. Lehtisen mukaan suhteellisen tuore yritys oli juuri alkanut alkuinvestointien jälkeen kääntyä voitolliseksi ennen koronaviruspandemiaa ja sdn tuomia rajoituksia.

Lehtinen kertoo hakeneensa koronatukea ely-keskukselta.

– Kriteereissä sanotaan, että tulojen täytyy olla pudonnut 30 prosenttia, kun meillä ne ovat pudonneet pahimmillaan 70 prosenttia. Liikevaihto on aika pieni, mutta puhutaan silti kymmenenistätuhansista euroista.

– Siinä luokassa pitäisi liikkua myös tukisumman, jos ajattelee menetettyä osuutta ja sitä, että tämän ylös saaminen vaatii sekin rahaa.

Raumalla on kymmenkunta yksityistä kuntosaliyritystä. Lehtisen mielestä peruskuntosalilla ei enää kilpailussa pärjää, mutta hän uskoo satsauksiensa toiminnalliseen tilaan kantavan vielä hedelmää.

– Uskon todellakin. En olisi omia säästöjäni muuten laittanut tappioiden peittämiseen. Olen palkannut konsulttiyhtiönkin avuksi, että olisimme koronan jälkeen vahvoilla.

Yhteen korona-aikana kasvaneeseen kuluun Lehtinen olisi valmis upottamaan euroja jatkossakin.

– Meillä on korona-aikana panostettu todella paljon siisteyteen ja hygieniaan. Varsinkin vanhemmilta kuntosalikäyttäjiltä on tullut siitä paljon kiitosta. Se näkyy laskuissa niin, että hygieniakulut ovat nelinkertaistuneet, mutta toivottavasti se jäisi ihmisille päälle. Niin vältettäisiin esimerkiksi influenssa-aaltoja.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut