"Jokainen näki pelin" - SaiPa-luotsi Lehterä tiivisti rökäletappion selväsanaisesti

Tyly tappio kolmannessa puolivälierässä veti Tero Lehterän hiljaiseksi. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterän puheenvuoro lauantain murskatappion jälkeen oli lyhyt, mutta tyhjentävä. TPS pieksi lappeenrantalaiset kolmannessa puolivälierässä tylyin 7–0-lukemin.

–Jokainen varmaan näki pelin. Noin käy, kun häviää käytännössä jokaisen kaksinkamppailun, Lehterä tiivisti joukkueensa kaoottisen illan.

Omanlaisensa erikoisuus oli se, että Frans Tuohimaa torjui julmista lukemista ja lohduttomasta tehtävästään huolimatta ottelun loppuun asti. Lehterä kertoi kyllä harkinneensa portinvartijan vaihtoa ottelun aikana.

–Tuohimaa halusi itse jatkaa, Lehterä ilmoitti.

Ennen ottelua SaiPa yritti iskeä jokerikortin pöytään. Joukkue ilmoitti päivällä vahvasti muokatut ketjukokoonpanot, mutta luisteli lopulta Turkuhallin jäälle varsin samanlaisilla koostumuksilla kuin torstainakin.

–Taustalla oli se, että meidän aamujäillämme oli TPS:n videovalmentaja ruutuvihon kanssa. Naureskelimme sille, ja päätimme vähän vinoilla ja kikkailla.

–Ei siinä kuitenkaan mitään suurempaa ole, nopeastihan sen pelissä näkee, ketkä pelaavat kenenkin kanssa. Sitä paitsi kotijoukkueella on vaihtoetu, eli emme me sen kummemmin pysty siihen vaikuttamaan.

SaiPa on kurjassa 0–3-tappioasemassa puolivälieräsarjassa, joten TPS voi passittaa SaiPan kesälomalle maanantaina Kisapuistossa.

–Ei valmistautumisessa lähdetä mitään kummallisuuksia tekemään. Selvää on, että jääkiekko lähtee kaksinkamppailuista. Jos emme pysty voittamaan niitä, on ihan sama, yritämmekö joukkueena träpätä tshekkiläisittäin vai suomalaisittain vai paineistaa aggressiivisesti. Silloin lopputulos on tuollainen, Lehterä korosti.

–Tämä on kamppailupeli. Kaksinkamppailuja pitää voittaa, ja se ei ole sinänsä kauhean taktista. Toki on taktisiakin asioita, joita aiomme käydä läpi.