Jokereille voitto, Rämölle aivotärähdys

Olympialaisiin valitun Eeli Tolvasen maaliton putki jatkuu. Kuva: Pekka Rautiainen

Jokerit nousi kolmesti maalin takaa rinnalle ja päätti vieraskiertueensa makeaan voittoon, kun Erkka Westerlundin luotsaama Salavat Julajev Ufa taipui voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 5–4.

Peter Regin tasoitti pelin kuusi ja puoli minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä ja vei Jokerit jatkoajalle.
Jokerien muut maalintekijät olivat Steve Moses, Niklas Jensen ja Jesse Joensuu.

Voiton sai nimiinsä Ryan Zapolski, joka ei kuitenkaan aloittanut Jokerien maalivahtina. Kun kiekko putosi jäähän, jokerimaalilla seisoi Karri Rämö.

Jokerit joutui vaihtamaan maalivahtia jo ajassa 1.49, kun Ufan suomalaishyökkääjä Joonas Kemppainen törmäsi olkapäällään Rämöä päähän.

Jokerien valmentaja Jukka Jalonen kertoi MTV:n haastattelussa, että Rämö sai aivotärähdyksen. Sekä Rämö että Kemppainen on valittu edustamaan Suomea olympialaisiin.

Tiistainen kahden pisteen saalis maistui Jokereille, sillä vieraskiertueensa aiemmissa kamppailuissa helsinkiläiset olivat hävinneet Ak Bars Kazanille, HK Sotshille ja Neftehimik Nizhnekamskille.

– Oli mahtavaa saada viimein voitto. Pelasimme hyvän ottelun hyvää joukkuetta vastaan, joka oli todella hyvä hyökkäämään. Päästimme vähän liikaa maaleja, mutta toisaalta pystyimme myös tekemään paljon maaleja, jokerikapteeni Peter Regin kommentoi tiedotteessa.

–  Nyt tiedämme, että pystymme nousemaan vaikeista tilanteista mukaan peleihin. Olemme monta kertaa olleet tasatilanteessa kolmanteen erään lähtiessä tai kolmannen erän aikana, joten oli iso asia saada voitto ja nähdä, että pystymme voittamaan.

Jokerit on jo varmistanut kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, mutta joutuu vielä taistelemaan läntisen konferenssin kolmossijasta, jonka varmistaakseen joukkue tarvitsee seitsemän pistettä jäljellä olevista neljästä ottelusta.

Jokerit pelaa vielä ennen olympiataukoa kaksi ottelua Dinamo Riikaa vastaan, perjantaina Helsingissä ja sunnuntaina Riiassa.

– Sarjasijoituksen näkökulmasta tämä voitto otti vähän painetta pois myös tulevan viikonlopun suhteen. Haluamme nousta Lokomotivin ohi kolmanneksi. Tämä reissu oli vaikea, mutta ei tämä ollut niin huono kuin tulokset antavat ymmärtää, Regin huomautti.

– Olemme yrittäneet hyvin joka pelissä, ja ehkä onnikaan ei ole ollut ihan puolellame. Oli todella tärkeää löytää taas se tuttu voittamisen tunne, Regin päätti.