Jokerien voittokulku sen kun jatkuu: Zapolskille nolla, Palolalle avausmaali

Jokerit pystyi jatkamaan voittoputkeaan, vaikka vastustajaksi asettui vahva Moskovan TsSKA. Helsinkiläiset ottivat kotijäällään tyylipuhtaan 4–0-voiton.

Voitto oli Jokereille jo kuudes peräkkäinen ja nosti sen maalierolla illan vastustajan ohi KHL:n läntisen konferenssin kolmostilalle.

Yksi Jokerien voiton takuumiehistä oli amerikkalaismaalivahti Ryan Zapolski, joka nappasi nollapelin 25 torjunnalla.

Nollapeli oli Zapolskille jo kauden toinen.

– Pelaaminen on tuntunut koko kauden hyvältä, sillä olemme pelanneet joukkueena hyvin. Tänään alku ei ollut minulle helppo, sillä lähinnä vain seisoskelin, kun kaverit pyörittivät toisessa päässä, Zapolski naureskeli avauserän kulkua Jokerien tiedotteessa.

– Toisessa erässä he tulivat vähän kovempaa päälle ja saivat muutaman paikan. Samalla pääsin paremmin peliin mukaan. Taistelimme hyvin, emme antaneet heille kauheasti paikkoja ja pelasimme hyvin kaikille kolmella kenttäalueella.

Zapolski piti voittoputkea ja TsSKA:n kaatamista tärkeänä joukkueen itseluottamukselle, mutta muistutti kauden olevan vasta alussa.

– TsSKA on paras joukkue, jonka olemme tähän mennessä voittaneet, Meidän täytyy voittaa tällaisia joukkueita, jos haluamme päästä keväällä johonkin. Tämä oli iso itseluottamuspaukku meille. On tietenkin helpompaa, kun homma luistaa. On kiva tulla hallille, ja kaverit nauttivat pelaamisesta. Paljon on vielä pelejä tulossa, tämä oli vasta kymmenes. Meillä on vielä pitkä matka, hän totesi.

Matt Gilroy, Olli Palola, Nicklas Jensen ja John Norman viimeistelivät Jokerien maalit. Palolalle osuma oli ensimmäinen Jokerien paidassa. Kahdeksassa edellisessä pelissä hän oli saalistanut kaksi maalisyöttöä.

Torstaina hän merkkautti myös maalisyötön Jensenin osumaan.

– Kyllä se maali lämmittää. On niitä maaleja tullut vuosien varrella jokunen tehtyä, mutta kyllä se on aina kiva tehdä. Se maali oli vähän sellainen pomppu, mutta ennen sitä tapahtui jo paljon hyviä asioita. Hieno syöttö (Normanilta) ja hienosti pelasi, näyttää ylivoima toimivan. Turha alkaa henkseleitä paukuttelemaan. Jatketaan raakaa työtä, niin pidetään se jatkossakin hyvänä, Palola toppuutteli hehkutusta.

Ottelu oli merkkipaalu myös Jokerien puolustajalle Sami Lepistölle, sillä se oli hänelle 200. peli seuran edustusjoukkueen pelipaidassa.