Jokerit huomasi, että sotshilainen veri kuohahtaa herkästi - "Pidetään vaan oma pää kylmänä"

Matt Gilroy on aloittanut pudotuspelit tehokkaasti. Kahden kamppailun jälkeen Jokerien jenkkipakin tehosaldo näyttää lukemaa 1+4. Kuva: Pekka Rautiainen

Pudotuspelien kaksi kotiottelua ovat opettaneet Jokereille, että sotshilainen veri kuohahtaa herkästi.

Helsinkiläiset hakevat tiistaina ja keskiviikkona jatkoa sunnuntain 7–2-kotivoitolle, jossa Sotshin pelaajat osoittivat jo merkkejä hermojen ylikuumenemisesta.

Miten tunnelataus muuttuu, kun Sotshi pääsee oman kotiyleisönsä eteen?

– Kun meillä peli kulkee, eivätkä he saa peliään mallilleen, se tietenkin turhauttaa heitä, Jokerien hyökkääjä Olli Palola arvioi tiedotteessa.

– Siinä voi vähän itse vetää taklaustilanteessa vähän kovempaa, sitten monesti pillin jälkeen he kostavat ja tuomari ottaa ne pois. He ovat ottaneet vähän tyhmiäkin jäähyjä, ja sillä tavalla on päästy hyvin ihon alle. Pidetään vaan oma pää kylmänä, Palola kuvaili.

Erityisesti Sotshin ykkösmaalivahti Konstantin Barulinin kuumaverisyys on noussut esiin. Jokerit tykitti hänet vaihtopenkille sunnuntain ottelussa jo toisen erän alussa.

Kiukkuinen Barulin palasi pukukopista takaisin vaihtopenkille ja yleisön suuntaan kansainvälisiä käsimerkkejä.

– Huomasimme jo ensimmäisessä pelissä, että hän saattaa tökkiä ja keskittyä epäolennaiseen. Lisää vaan samaa, jos kerran tuollainen määrä menee maaleja ja hänet vedetään kesken pelin poiskin, Palola huomauttaa.

–  Ei se ikinä hyvältä tunnu, kyllä siinä alkaa itseluottamus säröilemään. Hän on todennäköisesti tiistaina taas maalissa, joten vetoja ja liikettä vaan. Ei haittaa, jos menisi alkuun yksi.

Olli Palola viimeisteli KHL:n runkosarjassa seitsemän maalia. Pudotuspeleissä hän on osunut jo kahdesti. Kuva: Mikko Taipale

Joukkueet matkustivat sunnuntai-iltana Sotshiin, jossa pelataan tiistaina ja keskiviikkona. Ottelusarjan viides ottelu pelataan jälleen Helsingissä perjantaina.

Molemmissa viikonlopun otteluissa Jokereiden avausmaalin laukonut Palola oli maanantaina hyvillä mielin.

– Ottelut ovat olleet aika fyysisiä. Kyllä sen huomasi heti lauantain pelin ensimmäisissä vaihdoissa, että nyt on eri juttu menossa kuin runkosarjassa. Sieltä tullaan kovaa päälle, saa pitää päätä ylhäällä, mutta se kuuluu playoffhokiin. Kiva pelata, kun on vähän rytinää.